STRKA Trail Liga 2018


Od 06.01.2018. do 10.02.2018. naš klub je organizirao četvrtu po redu mini trail ligu! 1. kolo bilo je u Naklicama na kojoj se okupilo čak 177 natjecatelja, te nas je takav odaziv sve ugodno iznenadio! Pobjedu je odnio Ante Pešić Golub i Lucija Križanac, a osvrt na tu utrku sa foto i videogalerijom možete vidjeti OVDJE.

U 2. kolu posjetili smo antičke rimske bunare “Rajčica” pokraj Niskog, a odazvalo se čak 234 natjecatelja! Drugu pobjedu zaredom upisao je Ante Pešić Golub, dok je kod žena slavila Jadranka Žilić. Osvrt na tu utrku saznajte OVDJE. 3. kolo održalo se na Marjanu, a kao i u dosadašnjim ligama i ova je bila noćna, a nastupilo je čak 106 natjecatelja. Stazu dugu 5.5 km najbrže je svladao Ante Pešić Golub, dok je kod žena slavila Nikolina Šustić. Kako je to izgledalo , saznajte OVDJE.

4. kolo odvelo nas je u stara Zamosorska napuštena sela Tomića, Perdića i Pocrnića, a start i cilj utrke bio je iz Gornjeg Doca. Četvrtu pobjedu zaredom odnio je Ante Pešić Golub, dok je kod žena slavila Jadranka Žilić. Osvrt sa te utrke vidite OVDJE. 5. kolo održano je na Kamešnici sa startom i ciljom iz Donjih Korita. Ovu utrku organizirali su naši prijatelji iz Cetine Adventure Sinj, a startalo je čak 155 natjecatelja! Pobjedu je odnio Marin Koceić kod muškaraca te Eva Tušar Suhadolc kod žena, a kompletni osvrt utrke saznajte OVDJE.

Šlag na tortu ove lige bilo je zadnje 6. kolo koje se održalo u Solinu i to u antičkoj Saloni. Pošto dosad nijedna utrka u sve dosadašnje lige nije bila treking tipa, odlučili smo se u Saloni napraviti trek utrku! Natjecatelji su, njih 115, imali skupiti 6 kontrolnih točaka kroz Salonu te se vratiti na cilj, a to je najbrže uspjelo Marinku Čubrilu i Dobrili Dujišin. No, glavni fokus na ovoj utrci bila je dječja trek utrka! Čak 130 djece sa svojim pratnjama nastupilo je na prvoj dječjoj trek utrci, a oni su morali obić 4 kontrolne točke na kojima ih je čekalo iznenađenje, te se onda vratiti na cilj. Svako dijete je po završetku utrke dobilo i medalju! Kako je to sve izgledalo u Saloni saznajte OVDJE!

Pobjednik Strka Trail Lige za 2018. je Ante Pešić Golub ispred Marinka Čubrila i Lovre Mihotića. Kod žena slavila je Dobrila Dujišin ispred Željene Aljinović i Ivane Vidošević! Pobjednicima su uručene ručno izrađene medalje od štićenika Udruge Moje Dijete iz Solina, jer u ovoj ligi za svaki nastup trkača od startnine 10kn , 5kn se odvajalo za Udrugu, a moglo se po želji i donirati više za startninu, pa se na kraju lige skupilo čak 5702 kune, koje je naš klub po završetku lige donirao Udruzi!  Naravno, za ovakav lijep prikupljen novac zaslužni su trkači koji su se u velikom broju odazvali na sve utrke, a ukupno je startalo čak 1086 natjecatelja!! Također Decathlon je bio sa nama tokom cijele lige, te je uz izotinične natpitke i energetske čokoloadice, za najbrže na svim utrkama i ukupnom poretku, darovao i poklone! Konačan poredak muškaraca možete vidjeti na ovom LINKU, a žena OVDJE! 

Videogaleriju svih utrka možete vidjeti OVDJE!