Proljetni treking kup

Proljetni Treking kup - logo

Od 2016. godine naša utrka ” Marjan Trail “ uvrštena je u jednu od utrka nazvia ” Proljetni treking kup ” (PTK)! Riječ je o trail&treking utrkama diljem Dalmacije koja je prošle godine brojila 4 utrke, a od 2016.g uključivanjem našeg “Marjan Triala” brojka je povećana na 5 utrka!
Marjan Trail bio je prva utrka PTK-a, nakon toga sljedila je ProminaTrek , zatim Jesenice Treking, ImberTrek, da bi posljedna utrka bio sad već tradicionalni Mosor Grebbening!

Sve ove utrke imaju više dužinskih kategorija, pa je Marjan Trail imao utrke na 10 i 20 km, Promina Trek na 11 i 25km, Jesenice Treking na 10, 24 i 33km te Mosor Grebbening na 10 , 25 i 35km. Svaka utrka se boduje, s tim da duže utrke donose i više bodova.

Marjan Trail se trči Marjanom – poznatom park šumom u Splitu koja je dom svim rekreativcima ali i profesionalnim sportašima. Promina Trek se održava u Drnišu odakle je start utrke, a cilj utrke je na planini Promina gdje se nalaze prostorije PD Promine. Jesenice Treking se održavaju u Starom selu Jesenica, a prolazi djelovima Poljičke planine, Jesenica, Dugog Rata, pa sve do gornjih i donjih Poljica. ImberTrek starta u Omišu gdje se trči po Omiškoj Dinari i poznatim utvrdama poviše Omiša, pa sve uz obalu Omiške rivjere. Mosor Grebbening starta i završava u Gatama poviše Omiša, a trči se po Mosoru, kanjonu Cetine, lokalnim selima, a najprestižnija kategorija Sivonja (35km) starta iz Klisa te se prelazi cijeli Mosor i završava u Gatama.

Sve ove utrke okupljaju velik broj trail i treking trkača, kako rekreativaca tako i profesionalaca, ali i velik broj zaljubljenika u prirodu i planinarenje. Uz odličnu organizaciju, odlične i lijepe staze, nezaboravne “after race” partije, ove utrke pružaju nezaboravno iskustvo trail i treking trčanja u Dalmaciji!

Proljetni treking kup 2016 - majice

Od 2017. godine Proljetni Treking Kup doživljava svoju “nadogradnju” te odlazi u povijest, a umjesto njega osnovana je Dalmatinska Trail Liga! Uz ovih 5 utrka, DTL ima i 4 nove utrke i to: Tisno Trail, Kozjački Satarluk, Lastovo Trail te Vela Strka! Više o Dalmatinskoj Trail Lizi možete saznati OVDJE!