Vela Strka 2015 – Rezultati i osvrt utrka

Vela Strka 2015 start

Završena je prva utkra ” Vela Strka ” 2015 pod našom organizacijom i u suradnji sa HGSS-om, Općine Vela Luka, tamošnje turističke zajednice i HPD-a “Mareta”. Sudjelovalo je ukupno 68 natjecatelja, od kojih su 43 trčali Mali trail (11 km), a njih 25 Veli trail (25 km).

vela_strka7-050915

 

Na Malom trailu od 11 km i oko 500 metara ukupnog uspona, u muškoj konkurenciji slavio je Antonio Šeparović sa vremenom od 1:13:40 sati, ispred Toni Pivčevića i Marina Martinovića. U ženskoj konkurenciji slavila je mlađahna Matea Vukorepa sa vremenom od 1:32:00, ispred Vedrane Jerić-Miloš i Marine Horvat.

Oni ozbiljniji natjecatelji odvažili su se na Veli trail od 25 kilometara i 860 metara ukupnog uspona. Kod muškaraca skupa u cilj kao prvoplasirani stigli su Marinko Duka i Duje Lekšić – Crv sa vremenom od 2:14:30 sati, dok je broncu osvojio Milan Platiša utrčavši u cilj 14 minuta iza njih. Kod žena je slavila Marija “Ultra” Bilić sa vremenom od 3:44:00 sati, ispred Suzane Marović i Filipe Mimice.

Obje staze prolazile su kroz atraktivnu prirodu, uz stare maslinike i vinograde, planinarske putove, lokalitete s pogledima na pučinu, na glasovite otočiće Proizd i Ošjak, pa preko vrha brda Hum, ali i uz Velu spilu, jedno od najvažnijih lokaliteta na Mediteranu. Izgubiti se nije moglo jer se trail utrke odvijaju bez karte, no s dobro označenim stazama, a i tu je za svaki slučaj bio i HGSS.

Nakon proglašenja pobjednika, usljedila je zabava na Rivi uz ribarsku večer, “2 promila” bend, prigodnom lutrijom, pjesmom i smijehom do ranih jutranjih sati! Kako je to sve izgledalo pogledajte OVDJE!

Članak sa Adrenalin.hr
Članak sa DalmacijaNews.hr

vela_strka6-050915

Rezultati utkre Mali trail – 11 km 
Rezultati utrke Veli trail – 25 km

VIDEO I FOTO GALERIJA