Marjan Trail 2017 – Rezultati i osvrt

U organizaciji našeg kluba, jučer, 11.02.2017., održano je drugo izdanje “Marjan Trail-a”. Nastupilo je 153 natjecatelja, a od toga 98 na dužoj utrci “Jače Manijače” od 18km, a 55 na kraćoj “Gibajmo Se” utrci od 9km.

Vremenske prilike su nam bile idealne, što je i privuklo dosta natjecatelja da se na sam dan utrke prijave! Start za obe utrke bio je u 10:00 sati sa Splitske Rive, a zatim se preko stepenica, Prve Vidilice i ZOO-a krenulo prema sjevernoj strani Marjana i kontrolnoj točki 1. Na Benama, natjecatelji na kraćoj utrci, su se odvojili i krenuli prema kontrolnoj točki 3, dok je duža kategorija produžila prema Institutu i kontrolnoj točki 2. Nakon kontrolne točke 3, slijedio je uspon preko grebena do točke 4, a nakon toga su trkači na kraćoj utrci krenuli prema točki 6 (vrh Marjana – Telegrin), te zatim preko ZOO-a i skalina, natrag na cilj. Duža katergorija je nakon točke 4, silazila preko crkvice sv. Betlema i sv. Jere na južni dio prema točki 5, da bi slijedio uspon na vrh Marjana (točka 6), te opet na sjevernu stranu prema točki 7. Nakon toga su preko Botaničkog vrta krenuli prema točki 8, a onda preko točke 9 prema cilju.

Prvi natjecatelj koji je prošao kroz cilj bio je Toni Elezović – pobjednik na 9km “Gibajmo Se” utrke sa vremenom od 54:58. Igor Lovrić zauzeo je drugo mjesto sa vremenom od 57:02, a Srđan Oršulić, prošlogodišnji pobjednik na ovoj utrci, zauzeo je treće mjesto sa vremenom od 58:10.

Kod žena, prva je ciljom prošla mlada Petra Koceić u vremenu od 1:01:13, dok je Ane Gregov bila druga (1:13:32), a Tena Filipović treća (1:18:32).

Na dužoj kategoriji “Jače Manijače” (18km), opet je slavio prošlogodišnji pobjednik Marin Koceić u vremenu od 1:30:40, ispred Marinka Duke (1:35:15) i Daniela Krstulovića Opare (1:36:25). Kod žena, slavila je poznata ultramaratonka Nikolina Šustić sa vremenom od 1:48:24, ispred prošlogodišnje pobjednice Tamare Markotić (2:09:28) i Maje Blašković (2:12:31).

Ukupne rezultate “Marjan Traila” na 9km (Gibajmo Se) možete vidjeti OVDJE, a od 18 (Jače Manijače) km OVDJE! Detaljniju analizu rezultata utrka možete vidjeti na stotinka.hr

Također, kompletan poredak STRKA Trail Lige za muškarce možete vidjeti OVDJE, a za žene OVDJE!

Nakon utrke i dodjela nagrada na Rivi, slijedio je “after-race” party u restoranu Pecado, uz odličnu tjesteninu i dosta točenog piva za povrat izgubljenih kalorija. 😉 Nadamo se da su svi natjecatelji uživali u ljepotama šumskih staza našeg lijepog Marjana i da su bili zadovoljni utrkama i organizacijom, a ako je i bilo kojeg propusta, ovim putem se izvinjavamo svima jer nije bilo nikakve namjere 😉 Također jedno veliko HVALA svim našim volonterima bez kojih ova utrka ne bi bila moguća!

Mislite da je sa “Marjan Trail-om” gotovo sa trail&trek trčanjem, a Vi ste se taman zaželjeli još? Ne očavajajte.. Ne, nije ovo početak reklame u “Top-shopu” 🙂 već informacija da je “Marjan Trail” zapravao bio 1. kolo novoosnovane Dalmatinske Trail Lige (prošlogodišnji Proljetni Treking Kup) od devet kola koje će se održavati diljem Dalmacije, a drugo kolo, “ImberTrek” je na rasporedu 11.03. stoga zaokružite datum, i budite dio ove lijepe trail&treking priče koja će biti ove godine ! 😉

Više informacija o Dalmatinskoj Trail Ligi možete saznati na našim WEB stranicama OVDJE, ili na službenim Facebook stranicama!

Ostajte nam zdravi i veseli, sudjelujte na ostalim utrkama, pa se opet vidimo dogodine na novom “Marjan Trailu”!