Vela Strka 2017

TTK Strka će 23.09.2017 održati i treće izdanje Vela Strke – trail utkre koja se održava u Vela Luci na otoku Korčula. Od ove godine, ova naša utrka je ujedno i dio Dalmatinske Trail Lige, trail lige koja broji 9 utrka, a upravo će Vela Strka biti posljedna utrka DTL-e za 2017. godinu!

Kao i dosad, i ovogodišnje izdanje imati će dvije dužinske kategorije: Mali trail (11km) te Veli trail (23km), a start utrke je zakazan za 15:30 sati sa Rive, gdje je ujedno i cilj utrke! 

Cijena startnine za obe utrke biti će 100,00 kn, a prijave će se obavljati online na stranici www.stotinka.hr. Staze vode kroz pitomu i zelenu okolicu Vela Luke i nisu tehnički zahtjevne. Obilaze neke vrlo zanimljive lokalitete sa predivnim vidicima , kao što je brdo Hum ili jedno od najvažnijih arheoloških lokaliteta na Mediteranu – Vela Spila, čiji nalazi sežu 25000 godina u prošlost.

Organizatori će natjecateljima osigurati majicu, okrepe na stazi, obrok nakon utrke. Nakon utrke nastaviti će se druženje uz glazbu piće, muziku uživo dugo u noć, po čemu ova utrka ostane svima u pamćenju! Također natjecatelji (i pratnja) će imati mogućnost besplatnog smještaja u školskoj dvorani ili smještaja preko Turističke zajednice u sobama ili apartmanima po 10/15-ak eura po osobi.


  • Više o najavi i informacijama o utrci možete vidjeti OVDJE!
  • Rezultate i osvrt utrke >> LINK
  • Foto i video galerija >> LINK