5. kolo Strka Trail Lige vodi nas na Kamešnicu!

EDITIRANO 02.02.2018.: Utrka se odgađa za nedjelju, 04.02.2018. sa startom u 10:00 sati! Zbog lošeg vremena, prisiljeni smo odgoditi utrku za nedjelju!

Kao i svake godine dosad, jedno kolo naše trail lige organiziraju naši prijatelji iz Cetine Adventure kluba iz Sinja! Ove godine pokazati će nam čari Kamešnice sa startom i ciljom iz planinarske kuće Orlovac u mjestu Korite. U domu će biti muške i ženske svlačionice, muški i ženski WC-i, a uz to dom će biti i ugrijan tako da će se oni zimogrozniji moći i utopliti. 😉

Sama staza duga je 8 km sa oko 310 m ukupnog uspona. Staza se može pretrčati za oko 45 min, a hodanjem oko 2-2:30 sata. Od Planinarske kuće Orlovac počinje uspon koji se proteže sve do izlaska na makadam koji se nalazi iznad doma. Na tom mjestu trkači presjecaju put i nastavljaju dalje planinarskom stazom gdje se uspon nastavlja. U ovom usponu ima oko 250 metara uspona, tj. skoro cijeli ukupan uspon. Planinarska staza konačno prestaje na mjestu gdje se nadovezuje na makadam gdje trkači skreću desno i makadamskim putem kreću prema prvoj kontrolnoj točki koja se nalazi na izvoru vode u Gornjim Koritima. (Voda je pitka tako da može poslužiti i za okrepu)
Nakon prve kontrolne točke trkači se okreću i vraćaju istim makadamskim putem kojim su došli sve do mjesta na kojem se put presjeca sa planinarskom stazom. Na tom mjestu nastavljaju ravno makadamskim putem prelijepom ravnicom sve do druge kontrolne točke nakon čega slijedi silazak makadamskim putem sve do mjesta gdje se planinarska staza prvi put sjekla sa makadamom. Na tom raskrižju trkači skreću desno te se vraćaju tom istom planinarskom stazom prema planinarskoj kući.

A ispod je visinski profil staze, kao i GPS trag za sve one koji ga žele imati, te Relive video staze!

5. kolo Strka Trail Lige – Kamešnica

Za prvih troje najbržih u muškoj i ženskoj kategoriji Dalmesso je pripremio jako vrijedne i ukusne nagrade! 😉 A za domaće uštipke i sir pobrinut će se “Udruga Stari Zanati”.

Također, za one najmlađe biti će i posebne dječje kategorije i to do 10 god. (m/ž), od 11 do 13 god (m/ž), od 14 do 16 god (m/ž), a za njihove nagrade pobrinuti će se Ankicin slatki svijet koji će najbržih troje u svakoj kategoriji nagraditi sa medaljom od popularnih sinjskih domaćih medenjaka. 😉

Start utrke je ove subote (03.02.2018.) u 10:00 sati , a startnina je 10 kuna, od čega će za svaku vašu uplatu startnine 5 kuna biti donirano Crvenom križu – Sinj, s tim da sudionici mogu udijeliti i veći iznos startnine ukoliko to žele, a u tom slučaju se ostatak iznosa koji je iznad 5 kuna donira (npr. za uplatu startnine od 20 kuna, donirati će se 15 kn, itd.). Isto tako, trkači mogu pomoći i u obliku namirnica, prehrambenih proizvoda, obuće i odjeće.

I na kraju, kako doći do samog starta i planinarske kuće Orlovac u Koritima? Nakon ulaska u Sinj, na drugom semaforu skrećete desno te se glavnom cestom vozite 8 kilometara sve dok ne dođete do semafora u mjestu Otok. U mjestu Otok na semaforu idete ravno (u smjeru mjesta Ruda) gdje se vozite asfaltnom cestom 3,2 kilometra sve dok ne dođete do table na kojoj piše Korita gdje skrećete lijevo također na asfaltnu cestu. Dalje se krivudavom asfaltnom cestom penjete prema Koritima i pratite cestu cijelom dužinom bez skretanja (uz cestu će vam biti i planinarski putokazi koji će vas usmjeravati prema Koritima, a i mi ćemo dodati naše).
Nakon 8 kilometara na mjestu gdje prestaje asfalt skrećete lijevo te se makadamskim putem spuštate u Korita. Nakon što ste ušli na makadamski put, naići ćete na prvo skretanje koje ćete propustiti te ćete se nastaviti kretati ravno do mjesta gdje je označen parking i gdje će vas dočekati organizatori.
Ukoliko vam je tako lakše, do Planinarske kuće Orlovac možete doći i pomoću aplikacije Open Street Map. Zasada nam vremenske (ne)prilike ne idu baš na ruku, no kad su to meteorolozi pogodili išta u zadnje vrime? 🙂 Pogotovo za 5 dana unaprijed 🙂  No svejedno, ako kojim slučajem dođe do odgode utrke za nedjelju, javit ćemo Vam na vrijeme, a u slučaju da zaista mećava bude na Kamešnici, naši Sinjani imaju i alternativnu rutu u blizini Sinja! 😉  No, vjerujemo da će nas vrijeme služiti kao i dosad i da ćemo ove subote uživati u Kamešnici!

Za više informacija posjetite njihove službene Facebook stranice, ili na kontakt mobitel 092/221-9514 (Roberto). Vidimo se u subotu! 😉