Marjan Trail 2019 – Rezultati i osvrt utrke

Rekordnih 350 natjecatelja nastupilo je na četvrtom izdanju “Marjan Traila” – 1. kolu Dalmatinske Trail Lige 2019, ali i posljednjem kolu naše Mini Trail Lige za 2019. U prethodna tri izdanja “Marjan Traila” ova brojka nije prelazila 200 natjecatelja, pa možete pretpostavit naše oduševljenje kad smo vidjeli koliki je red za prijavu, što je  nažalost rezultiralo i malim kašnjenjem starta od 15 minuta.  Naše isprike ;-).  Start utrke bio je sa Splitske Rive, dok je ove godine cilj bio na Prvoj Vidilici.

Preko 100 natjecatelja okušalo se u 22 km dugoj utrci “Jače Manijače” dok su se njih 250-tak odlučilo za 10 km dugu, naziva “Gibajmo se”. Pobjedu na dužoj utrci odnio je naš član Marin Koceić s vremenom 2:10:25! U sprint finišu Nikola Malenica prestigao je Marinka Duku i osvojio drugo mjesto, pa se Duka, jedan od favorita utrke, morao zadovoljiti broncom. Eva Tušar Suhadolc (Slovenija) nastavlja sa nizom pobjeda, pa je i ovdje uvjerljivo slavila s vremenom od 2:32:45, čak 17 minuta ispred drugoplasirane Kristen Walters (Canada). Treće mjesto osvojila je Zrinka Deur Šarić (2:54:22).

Na kraćoj utrci slavio je Slovenac Matija Meden (52:31) ispred Ivana Brčića (55:47) i Andrije Savića (55:48) dok je kod žena slavila Poljakinja Sabina Rzepka (1:05:24) ispred Jadranke Žilić (1:09:50) i naše članice Dobrile Dujišin (1:10:18). Na ovoj utrci su čak nastupili natjecatelji iz 10 država, a kompletne rezultate za obje kategorije možete vidjeti na ovom LINKU!

Uz Marina Koceića i Dobrilu Dujišin koji su završili na postolju, nastupio je i naš Hrvoje Kedžo (ujedno i autor staza za Marjan Trail 😎 ) i završio 27. na dugoj utrci (2:54:55),  te Nađa Ramić koja je u cilj ušla kao 34. (1:35:40),  Marijana Bubić 82. (1:58:54) kod žena, te Pavao Ligutić 112. (2:39:46) kod muškaraca na kraćoj stazi.

Ovim putem zahvaljujemo svim volonterima na pomoći oko organizacije utrke jer da nije bilo njih ovako,  zbog konfiguracije, logistička teška staza ne bila lako organizirana! Zahvaljujemo sponzoru lige Decathlonu Hrvatska na nagradama za pobjednike kao i sponzorima Dalmatinske Trail Lige  Ožujskom PivuHidra ISO, a posebno hvala Cvjećarnici “Ružici” iz Splita na predivinim ružama i buketima za naše pobjednice  😎

Ovim je okončana i Strka Mini Trail Liga gdje je ukupni pobjednik Marin Koceić ispred Tomislava Maleša i Marinka Duke kod muškaraca, a  Anemarija Rajčić ukupna pobjednica ispred Ivane Vidošević i Ane Asanović  kod žena. Čestitamo svim pobjednicima kao i svim trkačima koji su nastupili na ovogodišnjoj ligi (posebno onima koji su istrčali sve utrke lige) i nadamo se da ste uživali koliko i mi s Vama.  😎