STRKA Trail Liga 2019

Od 05.01.2019 do 09.02.2019. održana je peta po redu “STRKA Mini Trail Liga” koja je brojila 6 kola. U prvom kolu trčalo se u Radošiću gdje je nastupilo 120 natjecatelja. Pobjedu je odnio Marin Koceić i Dijana Čular. Kompletni osvrt sa fotogalerijom možete pronaći OVDJE!

Nakon Radošića, slijedila je utrka u Dugopolju gdje je staza prolazila kroz Kraljevu peć, a dodatnu draž utrci dao i snijeg kojeg je bilo u izobilju. Drugu pobjedu zaredom uspisao je Marin Koceić dok je kod žena slavila njegova kćer Petra Koceić. I ovdje je nastupilo 120 trkača, a više o toj utrci saznajte OVDJE!

Treće kolo bilo je rezervirano za noćni treking u Saloni u kojem je nastupilo hrabrih 55 trekera. Slavili su Ivica Sedlar i Vera Mekinić. Dan poslije na dječjoj utrci nastupilo je 90 djece koja su i ove godine uživali u dječjoj treking utrci! Više o Saloni OVDJE!

Četvrto kolo selimo na otok Brač te naša liga po prvi puta nastupa na otoku. Trčalo se iz Supetra do Donjeg Humca, a nastupilo je 70tak trkača. Slavili su Ante Bebić i Anemarija Rajčić. Više o utrci na ovom LINKU!

Peto kolo je bilo u organizaciji naših liga-partnera Cetine Adventure iz Sinja, a planirana je trail utrka na Svilaji. Nažalost zbog jako loših vremenskih uvjeta i snijega, utrka je startala iz Zelova, a cilj je bio u Planinarskom domu “Orlove stine”. Nastupilo je 55 trkača, a slavili su Marinko Duka i Lucija Križanac. Više o toj utrci OVDJE!

Zadnje kolo bio je Marjan Trail, koje je ove godine ujedno bio i 1. kolo Dalmatinske Trail Lige. Ovo je već bilo četvrto izdanje Marjan Traila, i kao do sada imao je dvije dužinske kategorije – Gibajmo se (10km) i Jače Manijače (22km). U prvom izdanju 2016. godine nastupilo je oko 170 natjecatelja, dok je na drugom i trećem izdanju bilo oko 150 natjecatelja. Ove godine nastupilo je rekordnih 355 natjecatelja te nadmašila sva naša očekivanja i najbolji mogući način zaključila našu mini trail ligu, te započela Dalmatinsku Trail Ligu.

Na utrci od 10km slavili su Slovenac Matija Meden i Poljakinja Sabina Rzepka, dok su na 22 km slavili Marin Koceić i Eva Tušar Suhadolc. Više o Marjan Trailu na ovom LINKU!

Ukupni pobjednik Strka Mini Trail Lige za 2019. je Marin Koceić ispred Tomislava Maleša i Marinka Duke, dok je kod žena slavila Anemarija Rajčić ispred Ivane Vidošević i Ane Asanović.

Od ove godine za digitalno mjerenje na utrkama odabrali smo Štoperica.live , a na ovom LINKU možete pronaći rezultate lige i ukupni poredak. Zahvaljujemo Decathlonu na sponzorstvu lige, Turističkim zajednicama Solina, Dugopolja, Supetra, gradonačelniku solina Daliboru Ninčeviću, Cetini Adventure, Etno selu Škopljanac kao i Ožujskom i Hidra ISO na sponzorstvu za “Marjan Trail”.