Vela Strka 2018

TTK Strka će 08.09.2018 održati i četvrto izdanje Vela Strke – trail utkre koja se održava u Vela Luci na otoku Korčula. Od prošle godine, ova naša utrka je ujedno i dio Dalmatinske Trail Lige, trail lige koja 2018. broji 10 utrka, a upravo će Vela Strka biti pretposljedna utrka DTL-e za 2018. godinu!

Kao i dosad, i ovogodišnje izdanje imati će dvije dužinske kategorije: Mali trail (10km) te Veli trail (22km), a start utrke je zakazan za 17:00 sati iz Vele Spile, a cilj na Rivi!

Cijena startnine za obe utrke biti će 80,00 kn, a prijave će se obavljati online na stranici www.stotinka.hr. Staze vode kroz pitomu i zelenu okolicu Vela Luke i nisu tehnički zahtjevne. Obilaze neke vrlo zanimljive lokalitete sa predivnim vidicima , kao što je brdo Hum (duža staza) ili jedno od najvažnijih arheoloških lokaliteta na Mediteranu – Vela Spila odakle će biti i sami start utrke, čiji nalazi sežu 25000 godina u prošlost.

Organizatori će natjecateljima osigurati majicu, okrepe na stazi, obrok nakon utrke. Nakon utrke nastaviti će se druženje uz glazbu piće, muziku uživo dugo u noć, po čemu ova utrka ostane svima u pamćenju!