Biokovo Vertikala 2015 – Rezultati i osvrt utrke

 
Biokovo_vertikala_2015

Trail i treking klub STRKA uspješno je organizirala prvu utrku na Biokovo naziva ” Biokovo Vertikala “ koja je održana 30.05.2015. sa startom u Bastu. Predivan proljetni dan privuklo je 53 natjecatelja koji su mogli uživati na jedinstvenoj utrci u Hrvatskoj duljine svega 3.6 km no sa 1000 metara visinskog uspona! Cilj je bio na 1345 metara nadmorske visine gdje je lovačka kućica i s koje se pruža predivan pogled na Makarsku rivijeru te dalmatinsko otočje. Ovim putem zahvaljujemo TZ Baške Vode, Parku prirode Biokovo i HGSS-u na pomoći pri organizaciji kao i svim volonterima koji su omogućili ovu jednistvenu i uzbudljivu utrku!

Što se tiče pobjednika, slavio je legendarni omiški treker i član našeg kluba Ante Pešić – Golub sa nevjerovatnim vremenom od 44:35 minute! Drugi je bio Lovre Mihotić sa vremenom od 50:19 minuta, a brončani Srđan Oršulić sa 50:42 vremenom!
Kod žena slavila je Katarina Kokan sa vremenom od 59:50 minuta, ispred Tine Vrdoljak (1:05:49) i naše Jelene Tomić (1:06:30)!
Ukupan poredak Biokovo Vertikale – Stotinka
Ukupan poredak Biokovo Vertikale – PDF

Pobjednici Biokovo Vertikale 2015:

Ova utrka je bila i posljednja utrka The North Face trail lige – prve trail lige u našoj organizaciji, a zbog posebnosti ove utrke, ona je donosila 20% više bodova u odnosu na dosadašnje utrke, pa se za prvo mjesto dobilo 120 bodova, drugo 106, treće 94.. Ukupan pobjednik u muškoj konkurenciji je Ante Stipanović, dok je drugi bio Jakov Krstulović Opara, a treći Ante Bubić. Kod žena, ukupna pobjednica je Tina Vrdoljak, ispred Marije Bilić i Suzane Marović!

Ukupni pobjednici prve The North Face trail lige:

Kompeletnu fotogaleriju sa Biokovo Vertikale i dodjelu priznanja možete vidjeti OVDJE!