O nama

” Trail i treking klub STRKA “ osnovan je 2015. godine s ciljem da okupi sve ljubitelje trail i treking trčanja te da što više popularizira taj sport. Okuplja 30-ak članova koji su vrlo aktivni kako u raznim natjecanjima u Hrvatskoj, tako i izvan nje. Također sudjeuluju u organizaciji raznih događanja i aktivnosti.

VIDI STATUT KLUBA

Početkom svake godine, klub organizira Trail i treking ligu koja služi za upoznavanje šireg kruga ljudi s ovim sportom i njihovom aktivnom uključivanju u trail i treking događanja. Prva trail liga u suradnji sa brandom “The North Face” održana je u proljeće 2015, dok je druga trail liga pod sponzorstvom “Easy Going Store” održana početkom 2016.

Marjan Trail 2016- logoTakođer od 2016. u veljači klub organizira Marjan Trail koji je ujedno i prva utrka Proljetnog Treking Kupa Dalmacije. Proljetni treking kup se održava svake godine, a sastoji se od još 4 utrke (ProminaTrek, Jesenice Treking, ImberTrek i Mosor Grebbening). TTK Strka je napravila i prvu utrku tzv. vertikalni kilometar u Hrvatskoj – Biokovo Vertikala koja se održava krajem svibnja na Biokovu, a klub također njeguje vrlo dobre odnose s HGSS-om s kojim zajednički organizira utrku Vela Strka u okviru Outdoor festivala Vela Luka Outdoors.

Od 2016 sudjeluje u organizaciji jednog od najvećih trail događaja u Hrvatskoj – Dalmacija Ultra Trail. Uz utrke klub organizira i razne humanitarne akcije kao što je bila ” Strka za Malo Srce “ za pomoć djeci sa srčanim manama, natjecanja u postizanju najbržih vremena na određenim dionicama (FKT), neformalno natjecanje na Mosoru do Vickovog Stupa –Tr(e)k na Mosor.

Tr(e)k na Mosor

Od 2017. Proljetni Treking Kup prerasta u Dalmatinsku Trail Ligu, a naše dvije utrke Marjan Trail i Vela Strka dio su kalendara te lige. I u 2018. te utrke su dio DTL-e. Od 2018. ne organiziramo više Biokovo Vertikalu utrku, ali smo glavni organizatora For Traila (otok Hvara), te suorganizatori Ugljan Traila, Čiovo Traila, a klub i svi njegovi članovi aktivno sudjeluju u organizaciji Dalmacije Ultra Traila!