1.kolo Strka trail lige – Naklice

Kao što vidite, vrijeme da se posvetimo 1. kolu naše mini trail lige! 😉 1. kolo održat će se ove subote, 06.01.2018. sa početkom u 10:00 sati iz Naklica pokraj Omiša. Za doći u Naklice možete birati put preko Tugara, te onda kad prođete Tugare morate skrenuti desno prema Naklicama, ili iz Omiša se zaputite prema Gatama (prije mosta u Omišu ići lijevo), a onda na vrhu uspona skrenuti lijevo.. Također za sve one “spremnije”, moguće je ostaviti auto i u Omišu, a onda preko Lisičina (skrenuti lijevo sa ceste gdje piše tabela “Autocamp Lisičina”!) planinarskim putem prošetati/protrčati do Naklica (1,5km od Omiša) što je idealno za zagrijavanje prije utrke 😉 Dolje su i slike za bolju orijentaciju kako doći..

Što se tiče same staze ona je kružnog tipa sa startom i ciljem iz Naklica (pokraj Crkve).. Nakon 300-titnjak metara skrećete lijevo nizbrdo prema malom potočiću, nakon kojeg slijedi uspon prema Gospi od Stomorice, gdje je ujedno i prva kontrolna točka. Nakon toga ide se zapadno prema zaseoku Truša gdje će biti i druga (posljednja) kontrolna točka. Nakon Truša se puteljkom spuštamo prema makadamu, te se makadmskim putem vraćamo natrag u Naklice. Ukupna dužina je negdi oko 6.5 km sa oko 230m ukupnog uspona, a GPS zapis, kao i Relive video, možete vidjeti dolje. Startnina za utrku iznosi 10 kuna, a prijave će vršiti prije utrke, pa molimo sve da dođu jedno 15-20 min. ranije da se ne stvore nepotrebne gužve na startu. Odjenite se prikladno vremenskim uvjetima, ponesite rezervnu suhu presvlaku, a od obavezne opreme to je samo mobitel! Napominjemo da će cijela staza biti označena crveno-bijelim trakicama, a na nekim mjestima će biti i strelice! Napominjemo da maloljetni natjecatelji mogu nastupiti, ali uz ispunjenu zahtjevnicu od strane roditelja koju možete skinuti OVDJE pa je poželjno da je isprintate i ispunite te je donesete na start, no istu će biti moguće isprintati i na samom startu. Također, pravilnik Strka lige 2018 možete vidjeti OVDJE.

Relive ‘Strka 1. Kolo – Naklice’A za sve one koji nisu baš često u ovom području, tu je i fotogalerija da vide kojim će ljepotama prolaziti 😉 Također, još jednom napominjemo da Vašim nastupom pomažete udruzi “Moje dijete – Solin”, jer na kraju lige, Strka će od svakog pojedinog nastupa trkača odvojiti 5kn te ukupan onda iznos donirati Udruzi. Stoga, dođite u što većem broju, jer time ujedno pomažete i nekom drugom! 😉