Marjan Trail 2021 – INFO

Marjan Trail 2021 – 1. kolo Dalmatinske Trail Lige 2021 (Virtualna utrka)

Marjan trail ove godine će se održati, ali zbog pandemije u sasvim drugačijem formatu, koji će vjerujemo biti vrlo  uzbudljiv i zanimljiv. Od vas će tražiti brzinu, izdržljivost, snalažljivost i dozu avanturističkog duha. Utrka će se održavati u trajanju od 3 tjedna, od 19.02. do 12.03. s tim da svatko unutar ta tri tjedna može startati kad god želi. Staza nije zadana točno određenom rutom već određenim kontrolnim točkama koje morate obići točno određenim redoslijedom. Pripremili smo kraću varijantu, “Gibajmo se”, koja ima 7 kontrolnih točaka i najkraća ruta za povezati te točke zadanim redoslijedom je oko 10 km i s oko 300 m akumulirane visine. Duža varijanta, “Jače manijače”, ima 15 kontrolnih točaka, a najkraća ruta za proći sve zadanim redoslijedom je oko 21 km s oko 700 m akumulirane visine. VRLO VAŽNO: točke se moraju obići točno redoslijedom kako su na popisu, od manjeg broja prema većem.

Sudjelovati se može tako da se prijavite na Stotinku LINK i uplatite startninu od 90 kn. Prijavom na Stotinci dobijate povratni mail u kojem su u prilogu karta Marjana s ucrtanim kontrolnim točkama i popis kontrolnih točaka s imenom (lokacijom). Također kartu i popis točaka možete skinuti ovdje na našoj web stranici. Nakon što otrčite stazu, pošaljite nam screenshot GPX zapisa na email adresu marjantrail2021@gmail.com. GPX zapis može biti na bilo kojoj aplikaciji (Garmin, Movescount, Strava, Runmeter…), napravite screenshot gdje se jasno vidi vaša otrčana ruta na karti, podaci o dužini, visini i vremenu koje vam je bilo potrebno. Provjerom vašeg traga na karti utvrditi ćemo da li ste obišli sve kontrolne točke i zatim upisujemo vaš rezultat na Stotinku. Zapamtite, najkraći put ne mora biti i najbrži. Osim brzine i izdržljivosti za dobar rezultat važna je i vaša snalažljivost. Prije nego nam pošaljete vaš rezultat iskoristite vrijeme i probajte nekoliko različitih varijanti da vidite koja je najbrža, istražite teren i rute. Možete nam poslati samo jedan zapis s rezultatom koji unosimo u Stotinku. Biti će zanimljivo pratiti rezultate na Stotinci i kako se mijenja poredak kako nam pristižu novi rezultati. Vaš rezultat možete poslati najkasnije do 12.03. do 15:00 sati.
Za cijenu startnine dobiti ćete personaliziranu, unikatnu šalicu utrke (s vašim imenom), vrlo praktičnu za boravke u prirodi. Svi koji sudjeluju u utrci dobivaju jednak broj bodova za Dalmatinsku Trail Ligu – 25 bodova!

Ovdje možete skinuti kartu za kategoriju Gibajmo se – LINK
Popis kontrolnih točaka za kategoriju Gibajmo se:
Start: Sjeverna vrata
KT1: vidikovac ispod protupožarnog tornja (promatračnica)
KT2: spomenik Umbertu Girometti
KT3: Vrh Marjana (Telegrin)
KT4: Crkvica Sv. Nikole
KT5: Crkvica Sv. Jere
KT6: Crkvica pokraj Instituta
KT7: spoj vatrogasnog puta i stepenica iznad sjevernih vrata
Cilj: Sjeverna vrata

Ovdje možete skinuti kartu za kategoriju Jače manijače – LINK
Popis kontrolnih točaka za kategoriju Jače manijače:
Start: Sjeverna vrata
KT1: Vrh Marjana (Telegrin)
KT2: Spomenik Umberto Girometta
KT3: Vidikovac ispod protupožarnog tornja (promatračnica)
KT4: Crkvica kraj Instituta
KT5: Vojska na punti (uz more)
KT6: Plaža za invalide
KT7: Restoran na Benama
KT8: Crkvica Gospe 7 žalosti
KT9: Prva vidilica
KT10: Labirint
KT11: Punta Kašuna
KT12: Punta Obojene Svjetlosti
KT13:Crkvica na Sustipanu
KT14: Zoološki vrt
KT15: Lubinski porat
Cilj: Sjeverna vrata

Za sva pitanja obratite se na mail ttkstrka@gmail.com