The North Face liga 2015 by TTK Strka

The North Face

TTK Strka u razdoblju od  28.03.2015. do 30.05.2015. organizira prvu Trail ligu pod sponzorstvom “The North Face” branda!.

Liga se sastoji od 7 kola koja će se održati na Marjanu, Kozjaku, Poljičkoj Planini, Omišu i Biokovu. Staze će biti duge oko 5-8 km i nisu zahtjevne tako da su svi mogu sudjelovati. Staze će biti označene trakicama i strelicama tako da orijentacija nije potrebna. Start utrka je u 9:00. Dovoljno je doći 15-ak minuta prije starta i upisati se u startnu list. Svatko će dobiti natjecateljski karton u koji će bilježiti kontrolne točke. Na svakoj kontrolnoj točki će biti marker različite boje kojom će natjecatelj obojati odgovarajuće mjesto na kartonu.Potpisom na listu sudionici prihvaćaju da nastupaju na vlastitu odgovornost. Od obvezne opreme treba jedino mobitel. Za troje najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji spoznor lige “The North Face” će ih nagraditi poklon bonovima u svojim trgovinama. Od ukupnih 7 kola, bodovat će se samo 5 najboljih utrka pojediniog trkača. Detaljna pravila lige možete vidjeti ovdje.

1. kolo TNF- Marjan - 28.03.2015.2. kolo TNF - Marjan - 04.04.2015.3. kolo TNF - Malačka - 25.04.2015.4. kolo TNF - Žrnovnica - 02.05.2015.5. kolo TNF - Zakučac - 16.05.2015.6. kolo TNF - Marjan (noćna) - 24.05.2015.7. kolo TNF - Bikovo Vertikala - 30.05.2015.

U prvom kolu TNF trail lige sudjelovalo je 48 natjecatelja, a pobjedu u muškoj konkurenciji odnio je Dalibor Vujević sa vremenom od 29:30 minuta, ispred Ivana Kovačeva i Lovre Mihotića.
Kod žena, slavila je Tina Vrdoljak sa vremenom od 42:05, ispred Anite Brakus i Marije Bilić.

Vidi foto galeriju >>
Rezultati 1. kola TNF lige


U drugom kolu TNF lige, sudjelovalo je 63 natjecatelja, a pobjedu u muškoj konkurenciji odnio je Ivan Kovačev sa vremenom od 30:45 minuta ispred Srđana Oršulića i Jakova Krstulovića Opare.
Kod žena opet je slavila Tina Vrdoljak sa istrčanim vremenom od 38:41 minuta ispred Ivne Vukšić i Marije Bilić.

Vidi foto galeriju >>
Rezultati 2. kola TNF ligeTreće kolo TNF lige održalo se na planini Kozjak pokraj planinarskog doma u Malačkoj. Odlična lokacija sa prekrasnim pogledom privukla je 34 natjecatelja. Slavio je Ante Stipanović sa vremenom od 31:34 minuta, ispred Jakova Krstulovića Opare i Mate Ćurića.
Kod žena je slavila Marija Bilić s vremenom od 50:46, ispred Meri Prar i Elene Perković-Paloš.

Vidi foto galeriju >>
Rezultati 3. kola TNF lige


U 4. kolu TNF lige, kiša je očito bila glavni faktor zbog čega se na startu pojavilo samo 14 hrabrih natjecatelja. Kod muškaraca drugi pobjedu zaredom ostvario je Ante Stipanović sa vremenom od 29:32 minute, ispred Ante Bubića i Mate Ćurića.
Kod žena slavila je Tina Vrdoljak sa vremenom od 39:38 minuta, ispred Elene Perković-Paloš i Petre Perić.

Vidi foto galeriju >>
Rezultati 4. kola TNF lige


U 5. kolu pokraj HE Zakučac u blizini Omiša, 29 natjecatelja trčalo je poznatom “Poučnom stazom Leopolda Mandića” uz predivan pogled na kanjon Cetine. Ante Stipanović je i treći put zaredom slavio sa vremenom 24:40 minute, ispred Ante Bubića i Nikole Vulića.
Kod žena Tina Vrdoljak je ugrabila i 4 pobjedu istrčavši za 34:42 minute ispred Marije Bilić i Ilene Palošek-Vrsalović.

Rezultati 5. kola TNF lige


U 6. kolu TNF lige natjecatelji su imali jedno iznenađenje, a to je da je utrka startala u 21:00 sat, pa su natjecatalji morali imati čeonu lampu kao dio standarne opreme! Prvo se trčalo obalom pokraj nasukanih brodova, da bi se zatim krenulo na uspon u jaki mrak. Za većinu od 28 natjecatelja to je bilo prvo noćno trail trčanje i jedno lijepo iskustvo.
Kod muškaraca slavilo je Jakov Krstulović Opara sa vremenom 23:10 minute, ispred Marka Hermana i Ante Stipanovića. Kod žena je opet slavila Tina Vrdoljak sa vremenom od 32:26 minute, ispred Suzane Marović i Marije Bilić.

Vidi foto galeriju >>
Članak sa Adrenalin.hr
Rezultati 6. kola TNF lige


Kao posljednju utrku TNG lige, TTK Strka je organizirala pravu poslasticu za sve ljubitelje traila i uspona pod nazivom “Biokovo Vertikala”. Za ovu posebnu utrku organizirane su posebne nagrade za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Također ova utrka donosi 20% više bodova od ostalih utrka, pa je za prvo mjesto sada moguće dobiti 120 bodova. Zanimljiva činjenica za ovu utrku jest da je u dužini oko 3.6 km, čak 1 kilometar visinskog uspona, što će biti poseban doživljaj.
Više o samoj najavi i osvrtu na utrku možete vidjeti OVDJE!
Na utrci je sudjelovalo 53 natjecatelja, a najbrži u muškoj konkurenciji bio je legendarni treker Ante Pešić – Golub sa nevjerotavnim vremenom od 44:35 minute. Drugi je bio Lovre Mihotić, a treći Srđan Oršulić. Kod žena slavila je Katarina Kokan sa vremenom od 59:50, ispred Tine Vrdoljak i Jelene Tomić.

Vidi foto galeriju>>
Rezulati 7. kola TNF lige

Nakon 7. kola završena je prva trail liga u suradnji “Trail i treking klub Strka” i spoznora lige “The North Face”. Ante Stipanović je slavio u ukupnom muškom poretku. Jakov Krstulović Opara osvojio je srebro dok je bronca pripala Anti Bubiću. Kod žena, uvjerljivo je slavila Tina Vrdoljak, ispred srebrene Marije Bilić i brončane Suzane Marović.

Ukupni poredak 1 The North Face trail lige 2015

S dodjele nagrada za završenu The North Face trail ligu:

ADVENTURE PORTAL ČLANAK