Marjan trail 2022

Marjan trail 2022
1. kolo Dalmatinske Trail Lige u 2022 je pred nama – MARJAN TRAIL!
Nakon 2 godine izbivanja na Marjanu (2020 potkornjak, 2021 virtualno izdanje), ove godine ćemo napokon trčati po Marjanu!
Start i cilj utrke će biti na Marjanskoj Vidilici, a ove godine je koncept utrkivanja drugačiji nego inače!
Marjan Trail je utrka na području Park šume Marjan koja će se održati 12.02. Trči se krug od 6.8 km s 233 metara visinske razlike. Postoje tri kategorije, ovisno o broju krugova koji se trče. Tako ima kategorija Mala je avion u kojoj se trči jedan krug, Gibajmo se u kojoj se trče dva kruga i Jače manijače u kojoj se trče tri kruga. Tu je još i štafetna utrka Điha, điha koja se trči u timovima od tri trkača od kojih svaki trkač trči po jedan krug.
 
OPIS UTRKE:
 
 
Start je na Prvoj vidilici i preko skala sa sjeverne strane Židovskog groblja ide se na sjevernu marjansku stranu pokraj vodospreme i prema sjevernim marjanskim vratima. Od vrata se ide blago uzbrdo preko vatrogasnog puta prema parkingu ispod vrha Marjana (Telegrin). Tu se ulazi u ”Đumbirovu” stazu, pokraj Giromettinog spomenika na Sedlo. Od Sedla se prelazi na južnu stranu do crkvice Sv. Jere i od nje se ulazi na”Voćkinu stazu kojom se ide u smjeru istoka. Produžava se skroz do marjanskih skala kojima se penje na Prvu vidilicu. Na Prvoj vidilici gdje je bio i start je cilj, ili ako se trči kategorija koja ima više krugova, kontrolna točka. Tu je također i okrepa. U štafetnoj utrci, izmjena trkača će se obaviti također na Prvoj vidilici
Staza će biti označena crveno-bijelim trakicama, strelicama i na određenim mjestima će biti volonteri. Na stazi se mogu očekivati nasumične (žive) kontrole. Zato je vrlo važno da broj bude vidljiv za vrijeme cijele utrke.
 
Kategorija Mala je avion : trči se jedan krug, 6.8 km, +233m
 
Kategorija Gibajmo se: trče se dva kruga, 13 km, +466m
 
Kategorija Jače manijače: trče se tri kruga, 20 km, +699m
 
Kategorija Điha, điha: trči se tri kruga u timovima po troje – svaki trkač trči po jedan krug. Poredak će biti apsolutan (nema podijele na muške, ženske ili mješovite štafete)
 
Marjan Trail je utrka u organizaciji TTK Strka, pa pratite i njihove stranice za redovne informacije o utrci i to na: https://www.facebook.com/TTKSTrka
Prijave na utrku su na ovom linku: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1558 gdje možete birati između čak 4 kategorije, a jedna od njih je čak i štafetna!