Masters of trail – 20.05.2023 – Čiovo – Trogir

”MASTERS OF TRAIL” je utrka na otoku Čiovu koji je mostom spojen s Trogirom. Ima tri dužinske kategorije:
FIRE 20 km
EARTH 11 km
WATER 5 km
FIRE je staza duga 20 km i prikladna je za naprednije natjecatelje. Starta u 17:00h pokraj samostana Gospa od Prizidnice (Slatine) na otoku Čiovu , prolazi pokraj crkve SV. Mavra (Žedno) i završava u Trogiru. Limit za završiti utrku je 4 sata (do 21:00). Vremenski limit na kontrolnoj točki (koja je ujedno i okrepa) pokraj Žednog (16 km) je 3 sata (do 20:00). Trkači koji ne dođu u tom vremensku limitu neće moći nastaviti utrku. Ukoliko nemaju mogućnost da netko dođe po njih, organizator će osigurati prijevoz do cilja (čim to bude moguće). Od obvezne opreme je potrebno ponijeti mobitel s punom baterijom i čeonu lampu. Bez obvezne opreme neće biti moguć start. Natjecatelje će s trogirske rive prevesti organiziran kombi/bus do starta. Polazak organiziranim prijevozom je u 16:15 na početku trogirske rive, pokraj mosta (proširenje za taxi stajalište) – na mjesto polaska je potrebno doći barem 10 minuta prije.
EARTH je staza duga 11 km i prikladna je za rekreativce i naprednije natjecatelje. Starta u 17:30 h na Trogirskoj rivi ide na Žedno, preko crkve Sv. Mavra i završava u Trogiru na rivi. Limit za završiti utrku je 3 i pol sata (do 21:00h). Od obvezne opreme je potrebno ponijeti mobitel s punom baterijom i čeonu lampu. Bez obvezne opreme neće biti moguć start.
WATER je staza duga 5 km i prikladna je za početnike, šetače, rekreativce i djecu (ne mlađu od 7 god.). start je u 17:30 h na trogirskoj rivi ide preko samostana sv. Ante i završava opet u na trogirskoj rivi. Limit za završiti utrku je 2 sata (do 19:30h). Od obvezne opreme je potrebno ponijeti mobitel s punom baterijom. Bez obvezne opreme neće biti moguć start.
STAZA FIRE 20km
Start: Slatine / Cilj: Riva
Limit na stazi: kontrolna točka Žedno (16 km) je 3 sata (do 20:00)
Limit za završiti utrku je 4 sata (do 21.00h)
STAZA EARTH 11km
Start: Riva / Cilj: Riva
Limit za završiti utrku je 3 i pol sata (do 21.00h)
STAZA WATER 5km
Start: Riva / Cilj: Riva
Limit za završiti utrku je 2 sata (do 19.30h)