Vela Strka 2017 – Rezultati i osvrt utrke

Subotnjom utrkom u Vela Luci, našoj Veloj Strci, završena je ovogodišnja Dalmatinska Trail Liga! Nastupilo je oko 120 natjecatelja, a od toga 80 na Malom Trailu (11km), a ostalih 40 na Velom Trailu (23km). Također, paralelno s našom utrkom održavala se i MTB utrka, te se ova dva događaja bila dio Vela Luke Outdoor festivala! Tu je još bio i PD Perun, koji je montirao penjački zid za one najmlađe koji su se htjeli okusiti u penjanju.

Mali Trail vodio je do vrha Huma, a nakon 500-tinjak metara ispod Huma, staza se odvajala te preko starih maslinika išla put Vele Spile, zatim natrag u cilj na Rivi. Pobjednik je i ove godine domaći Hrvoje Žuvela sa vremenom od 1:09:43. Naš Ante Bubić završio je drugi s vremenom od 1:12:31, dok je broncu uzeo Ivo Jerčić (1:14:25). Kod žena slavila je Jadranka Žilić (1:31:11) ispred Natashe Perkušić (1:35:44) i domaće Fani Mirošević (1:41:48).

Na Velom Trailu, koji je nakon Huma išao sve do južne strane otoka preko Potirne i uvale Grdače, pa preko starog sela Dub put Vele Spile i natrag na cilj, uvjerljivo je slavio Marin Koceić oborivši i rekord staze za 1:54:05! Drugi je stigao Lovre Mihotić (2:07:22), a treći Duje Ćalušić (2:10:26). Kod žena slavila je Eva Tušar Suhadolc (2:32:55), ispred Daniele Corvalan (2:47:00) i Jelene Gugić-Boko (3:00:38). Kompletne rezultate možete naći OVDJE!

Nakon dodjele nagrada, dodjeljene su i nagrade za vjernost Dalmatinske Trail Lige! Nagrađeni su oni natjecatelji koji su nastupili na svih 9 utrka DTL-e, a to je njih 8! Kod žena to su bile Jelena Gugić-Boko, Antonela Banovac i Nađa Ramić. Kod muških to su bili Andrija Savić, Mario Barić-Golub te naša tri asa Jakša Rošin, Ivan Roguljić i Ante Bubić!

Šta se tiče pobjednika Dalmatinske Trail Lige, Duje Ćalušić da je pobjedio na ovoj utrci bio bi prvak, ovako će se morati zadovoljiti sa “samo” sa drugim mjestom. Pobjednik u muškoj konkureciji je Boris Koračak član HPD Mosor – Sikire. Treće mjesto pripalo je mladom i perspektivnom Andriji Saviću član DSR Fortuna! Kod žena zasluženo je slavila Marina Maslek, ispred Jelene Gugić Boko i Željane Kuvačić. Naši članovi su bili solidni, pa je Ante Bubić završio na 7. mjestu, Marko Herman 19., Ivan Roguljić 21. Jakša Rošin 40.ti, itd. Kod žena Suzana Marović bila je 21., Darija Ercegović 27. , itd..

Nakon dodjele, slijedila je nezaboravna svirka “Ljetnog kina”, a zatim drugo poluvrijeme u lokalnim kafićima :mrgreen: Za oporavak i triježnjenje, svi natjecatelji su nagrađeni izletom na predivan otok Proizd u nedjelju ujutro! Ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli ostvariti da i treće izdanje Vele Strke prođe odlično, a ponajprije općini Vela Luci (načelnici Katarini Bikić), Turističkoj zajednici Vela Luke (Dorijanu i Nikolini), HGSS -u (Vinku Prižmiću), ekipi BK Timuna i PD Perun, PD Mareta, Udruzi Luško lito, hotelu Korkyra, kao i medijimi Radio Brača, Radio Sunca, Radio Korčula, Radio Vela Luka, Slobodna Dalmacija i Adventure Srpot Portalu te svim volonterima, a posebnu pohvalu zaslužuje jedinstveni voditelj ovog događaja – Daniel Lacko!! 😎

A sad malo odmora za naše članove i prijatelje, a onda krećemo na pripremu za drugog izdanja Dalmacije Ultra Traila!!!