Održan ImberTrek – 2. kolo Dalmatinske Trail Lige!

Ove subote u Omišu održano je peto izdanje ImberTreka – 2. kolo Dalmatinske Trail Lige gdje je nastupilo skoro 500 natjecatelja! Ovakav velik odaziv, pogoto na sam dan utrke, malo je i iznenadilo i organizatore pa se stvorila i oveća gužva na prijavama i podizanjima startnih paketa. Stoga su i utrke kasnile skoro pola sata, no na kraju nije bilo većih problema.

Ovogodišnje izdanje ImberTreka imalo je 3 kategorije, a najkraći je bio”Đir” sa oko 8km duljiine i namjenjen je bio obiteljima za jednu ugodnu šetnju, ali i za trkače početnike koji su se prvi put htjeli susreti sa ovakvim tipom natjecanja. Tu je nastupila Anamarija Marović i Darija Ercegović sa “Strka” djecom Petrom Brkić, Tinom Cirnski te Lukom i Lucijom Ercegović. Također, u ovoj kategoriji nastupili su još i Pavao Ligutić te Ivana Franceschi. Ova utrka nije se bodovala za DTL poredak.

Druga utrka naziva “Mali Trail” iznosila je 16km sa skoro 900 metara ukupnog uspona, a slavio je “domaći” Ivan Želalić sa vremenom 1:52:01. Naš Ante Bubić osvojio je drugo mjesto sa vremenom od 1:57:21, dok je treći bio Mario Bosnić (1:58:36). Jakša Rošin zauzeo je 43. mjesto u muškoj konkurenciji sa vremenom od 2:54:17.

Treća kategorija naziva “Srednji Trail” bila je duga oko 26km sa 1600 metara ukupnog uspona, te je i ovdje slavio “domaći” Milan Platiša sa vremenom od 3:03:29. Filip Sinovčić bio je drugi (3:05:34), a naš Marko Herman treći sa vremenom od 3:10:34! Ivan Roguljić je zauzeo solidno 20. mjesto (3:59:28), dok je Igor Drašković bio 26. (4:13:25).

Ukupne rezultate možete vidjeti OVDJE!

Po završteku utrke, natjecatelji su se počastili ugodnim ručkom, a nakon dodjela nagrada, slijedio je “after race party” duboko u noć 😉 Sljedeće kolo DTL-e, je već za 2 tjedna, a trči se ProminaTrek sa startom u Drnišu, pa ako se dosad niste prijavili, klik OVDJE za prijavu! 😉