Vela Strka 2015

Vela Strka 2015 - plakat
Trail i treking klub Strka s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, uz pomoć HPD Mareta i uz potporu Turističke zajednice Općine Vela Luka organizira trail utrku Vela Strka.

Utrka će se održati 05.09.2015. sa startom u 16:00 sati u Vela Luci i imati će dvije dužinske kategorije koje će natjecatelje voditi okolicom Vela Luke. Kraća kategorija, Mali trail je duga oko 11 km s oko 500 metara uspona, dok duža kategorija, Veli trail ima oko 25 km s oko 860 m ukupnog uspona. Staze vode kroz pitomu i zelenu okolicu Vela Luke i nisu tehnički zahtjevne. Obilaze neke vrlo zanimljive lokalitete sa predivnim vidicima , kao što je brdo Hum ili jedno od najvažnijih arheoloških lokaliteta na Mediteranu – Vela Spila, čiji nalazi sežu 25000 godina u prošlost.

Organizatori će natjecateljima osigurati majicu, okrepe na stazi, obrok nakon utrke. Nakon utrke nastaviti će se druženje uz glazbu i nagradnu lutriju. Također natjecatelji (i pratnja) će imati mogućnost besplatnog smještaja u školskoj dvorani ili smještaja preko Turističke zajednice u sobama ili apartmanima po 10-ak eura po osobi.

  • Više o najavi i informacijama o utrci možete vidjeti OVDJE!
  • Rezultate i osvrt utrke možete vidjeti OVDJE!
  • Foto i video galeriju možete vidjeti OVDJE!