Biokovo Vertikala 2017 – Rezultati i osvrt utrke

60 natjecatelja startalo je na trećem izdanju naše “Biokovo Vertikala” utrke! Na startu iz Basta bilo je čak troje natjecatelja iz Njemačke i to Stephan Tassani koji je završio na odličnom drugom mjestu, sa samo jednom minutom zaostatka za vodećim, Barbara Tassani koja je bila 5-ta u ženskom poretku i Olaf Tanner koji je završio kao 6-ti muški! Nadamo se da su stranci bili zadovoljni utrkom i organizacijom, te da su uživali u pogledu na cilju!

Što se tiče pobjednika, ove godine slavio je Marinko Duka (AK Solin) u vremenu od 45:34 minute! Dosadašnji dvostruki pobjednik Ante Pešić – Golub, danas nije sudjelovao, već je bio u organizaciji utrke, pa je zaista bilo šteta što nismo bili svjedoci duela Duka – Golub 🙂

Drugo mjesto osvojio je već spomenuti Stephan Tassani (SC Ainring/Salomon Germany), dok je treće mjesto pripalo Lovri Mihotiću (MK Marjan). Katarina Kokan (AK Dubrovnik) je upisala svoj hat-trick pobjeda, te je slavila i na ovogodišnjoj utrci sa vremenom od 55:16! Članice HPD Mosora, Tina Vrdoljak i Zrinka Deur Šarić osvojile su drugo i treće mjesto!

I nekolicina naših trkača sudjelovalo je na utrci, pa je predsjednik kluba Marko Herman bio 4-ti, Hrvoje Kedžo 22., a Jakša Rošin 40-ti, dok je kod žena Vedrana Jerić-Miloš bila sedma!

Nakon par zajedničkih fotografija i selfija 🙂  , natjecatelji su spustili natrag u Bast, gdje su dodjeljene nagrade te kasnije i ugodno ručalo! Ovim putem zahvaljujemo svim volonterima, članovima HPD Ilija, Općini Baške Vode, Turističkoj zajednici Baške Vode, PP Biokovu te HGSS-u na pomoći koju su nam omogućili da ovu utrku održimo! Nadamo se da su natjecatelji bili zadovoljni organizacijom, i da nam oproste ako se koji propust potkrao 😉

Ukupne rezultate možete vidjeti OVDJE, a fotogaleriju OVDJE, a dolje su nekoliko fotografija sa cilja  😉