Vela Strka 2016

Vela Strka 2015 start

Trail i treking klub Strka po drugi puta organizira utrku naziva ” Vela Strka “ koja će se održati 17.09.2016. u Vela Luci (Korčula) u sklopu Vela Luka Outdoor Festivala! Start je zakazan za 15:30 sati, a i ove godine će biti dvije dužinske kategorije i to: Veli Trail (23 km, 880 metara ukupnog uspona i silaska) te Mali Trail (11 km, 500 metara ukupnog uspona i silaska).

Cijena startnine za obe utrke biti će 60,00 kn, a prijave će se obavljati online na stranici www.stotinka.hr. Staze vode kroz pitomu i zelenu okolicu Vela Luke i nisu tehnički zahtjevne. Obilaze neke vrlo zanimljive lokalitete sa predivnim vidicima , kao što je brdo Hum ili jedno od najvažnijih arheoloških lokaliteta na Mediteranu – Vela Spila, čiji nalazi sežu 25000 godina u prošlost.

Organizatori će natjecateljima osigurati majicu, okrepe na stazi, obrok nakon utrke. Nakon utrke nastaviti će se druženje uz glazbu i nagradnu lutriju. Također natjecatelji (i pratnja) će imati mogućnost besplatnog smještaja u školskoj dvorani ili smještaja preko Turističke zajednice u sobama ili apartmanima po 10-ak eura po osobi.

  • Više o najavi i informacijama o utrci možete vidjeti OVDJE!
  • Rezultate i osvrt utrke >> OVDJE
  • Foto i video galerija >> OVDJE