Marjan Trail 2016 – Rezultati i osvrt

Marjan_trail_2015

Čak 177 natjecatelja sudjelovalo je ove subote (13.02.) na našem 1. Marjan Trailu. Startalo se na Rivi, a staze su vodile kroz uske varoške kale, preko najljepših splitskih vidikovaca, Prve vidilice i vrha Telegrin, vrludale marjanskom šumom u svim mogućim kombinacijama, a u etape su upale i marjanske plaže.

Iako je to jutro padala kiša, prije samog starta utrke sunce je obasjalo Split i park šumu Marjan pa su bili savršeni uvjeti za prvi Marjan Trail. O sigurnosti natjecatelja brinula se policija i HGSS koji nisu zabilježili nijednu intervenciju. Start je bio zajednički za obe dužinske kategorije i staza je bila zajednička sve do prve okrepne stanice, gdje su trkači na 20km krenuli zapadno i prema plaži Kašjuni, dok su oni na 10km, krenuli prema sjeveru, a onda opet prema vrhu pa natrag. Ova se utrka boduje i za Easy Going Store trail ligu, a ujedno je i prva utrka Proljetnog treking kupa u društvu poznatih utrka s područja Dalmacije: Prominatrek (Drniš), Imbertrek (Omiš), Jesenice Treking (Jesenice) i Mosor Grebbening (Gata).

Marin Koceić i Tamara Markotić slavili su na utrci od 20km , dok je Srđan Oršulić i Katartina Kokan pobjednici na 10km. Po završetku utrke, dodjeljene su nagrade za pobjednike Marjan Traila, kao i za ukupne pobjednike Easy Going Store trail lige!
Rezultati Marjan Traila:
Utrka Jače manijače (20 km) – MUŠKARCI:
1. Marin Koceić
2. Marinko Duka
3. Ante Živković
Utrka Jače manijače (20 km) – ŽENE:
1. Tamara Markotić
2. Made Žeravica
3. Nela Madeško

Utrka Gibajmo se (10 km) – MUŠKARCI:
1. Srđan Oršulić
2. Ante Bubić
3. Zdravko Jadrijev
Utrka Gibajmo se (10 km) – ŽENE:
1. Katarina Kokan
2. Petra Koceić
3. Tina Vrdoljak

[print_gllr id=1004]

> Kompletni rezultati utrke na 10 km – STOTINKA
> Kompletni rezultati utrke na 20 km – STOTINKA
> Kompletni rezultati utrke na 10 km – PDF
> Kompletni rezultati utrke na 20 km – PDF

>>VIDEO I FOTO GALERIJA<<
Izvještaj iz Slobodne Dalmacije
Izvještaj sa Adventure-sport.net
Izvještaj sa Adrenalin.hr