3. kolo STRKA Trail Lige na Mosoru!

Nakon zimskog traila u okolici Sinja u prošlom kolu, ovog vikenda, točnije u subotu 21.01. sa početkom u 10:00 sati, na rasporedu je 3. kolo STRKA Trail Lige, a trčati ćemo po našem lijepom Mosoru! Start utrke je u Gornjem Sitnom, dok će cilj utrke bit jedno 500-titnjak metara dalje (isto u Gornjem Sitnom gdje je planinarski parking). Preporučujemo svima da ostave auta na cilju utrke jer tamo ima dosta mjesta za parking (poznati parking za planinare kad iz Gornjeg Sitnog idu u planinarski dom), a onda da lagano prošetaju i zagriju se do starta utrke.

Utrka je oko 6,5 km duga, sa oko 350 metara visinskog uspona! Prvih 3 kilometra trči se po makadmskoj širokoj cesti uz lagani pad, a nakon toga staza vodi kroz napušteno mosorsko seoce Lolići gdje se nalazi prva kontrolna točka. Nakon Lolića staza ide planinskim putem preko ”Teksasa” i na mjestu gdje se spaja sa stazom koja vodi nizbrdo prema Gornje Sitnom je druga kontrolna točka. Dio od trećeg do šestog kilometra je uspon od oko 350 metara, a zadnjih pestotinjak metra do cilja je strmija (ništa strašno ; )  ) nizbrdica. Staza će, kao i dosada, biti označena trakicama i strelicama!

Startnina je i dalje simboličnih 5 kn, a mobitel je obavezna oprema. Naravno, odjenite se u skladu sa vremenskim uvjetima. Za doći do starta utrke možete na više načina. Za one koje dolaze iz Splita kad prođu Stobreč, onda moraju skrenuti lijevo prema Žrnovnici! Iz Žrnovnice možete na dva načina do starta. Prvi je preko Srinjina (vidi sliku) , a drugi je kroz Žrnovnicu preko Donje Sitnog (vidi sliku). Oni koji dolaze iz Omiša, prolaze preko Tugara i Srinjina (vidi sliku). Na drugim slikama je nacrtan gdje se nalazi start i cilj utrke, te slika staze i njezin GPS zapis! Nadamo se opet dobrom odazivu, pa se vidimo u subotu!