2. kolo STRKA Trail Lige ove subote pokraj Sinja!

Ove subote, 14.01. sa početkom u 10:00 sati, na rasporedu je drugo kolo STRKA Trail Lige 2017! Samu stazu su pripremili naši prijatelji iz Sinja, Cetina Adventure Team, a duga je oko 6,5 km sa oko 300 metara ukupnog uspona. Staza je kružnog karaktera, a sastoji se od planinarskih i pješačkih staza koje će biti obilježene trakicama na kojima će biti postavljene četiri kontrolne točke (moguće da budu samo dvije kontrolne točke plus živa kontrola, no o tome ćemo prije samog starta utrke!). Start i cilj se nalaze na istome mjestu, a sami start utrke započinje usponom na goru Visošnicu, ujedno i najteži dio staze jer je u 1400 metara duljine raspoređeno 300 metara uspona, nakon uspona slijedi ravni dio gdje se ulazi u područje zvano “Šolića staje” gdje pješačkom stazom izlazite na makadam kojim se spuštate na cestu. Nakon silaska na cestu narednih 400 metara se trči cestom do ulaska u kanjon Sutine. Do ulaska u kanjon se trči makadamskim putem nakon čega se prelazi na planinarsku stazu koja vodi kroz kanjon sve do cilja. Na stazi trenutno ima desetak centimetara snijega, pa bi mogli imati pravi zimski trail ugođaj! Nemojte da Vas to obeshrabri, jer trčanje po snijegu , a pogotovo u kanjonu Sutine, biti će Vam jedinstveni događaj!

Startnina je simboličnih 5 kn, no ova utrka ima humanitrani predznak pa će sve startnine biti donirane potrebitoj obitelji iz Sinja, pa molimo sve natjecatelje da doniraju koliko mogu u svojim mogućnostima! Uz novac, može se donirati i hrana.

Također, veliko HVALA Dalmessu i Eleni Perković Paloš, koja se potrudila da i ove godine prvoplasirani u muškoj i ženskoj kategoriji dobiju poklon paket, no biti će i iznenađenja.. Stoga, ne propustite 2. kolo Strka Trail lige!

Za sve one koji se pitaju kako doći do starta utrke, to možete učiniti na dva načina. Prvi: Nakon ulaska u Sinj ulazite u kružni tok te iz kružnog toka izlazite prema smjeru Knina gdje vam se sa lijeve strane nalazi Benzinska stanice, nakon izlaska iz rotora vozite se otprilike 300 metara do prvih semafora nakon čega skrećete lijevo, nakon skretanja odmah slijedi još jedno skretanje lijevo koje vas uvodi u grad. Nakon skretanja vozite se cestom kroz grad otprilike 350 metara, nakon čega skrećete desno, na samom skretanju se nalazi kiosk. Nakon skretanja vozite se cestom kroz mjesto Radošić (prema Muću) sljedećih 3,5 kilometara nakon čega dolazite do mjesta gdje je start utrke koji se nalazi pokraj ceste. Otprilike 300 metara prije starta utrke i na samom startu se nalazi nekoliko proširenja gdje se može parkirati. (Vidi slike!)

Drugi način: Oni koji ne žele ići preko Dicma i Sinja, mogu doć na start drugom rutom, a to je da kad se prođe Klis Grlo (di se janjčići vrte 😉 ) , pa na sljedećem “T” raskrižju NE skreću prema Dugopolju, već idu lijevo prema Drnišu/Kninu. Uspinjete se na Kočinje Brdo, a nakon toga idete pravcem preko Prugova sve do Muća. Kad dođete u Muć na “T” raskrižju skrećete desno prema Sinju i vozite jedno 7,5 km do starta! (Vidi sliku!)

Za sve upite možete nam se javiti putem službenog maila na ttkstrka@gmail.com, putem naše Facebook stranice ili direktno kontaktirajte nekog iz Cetine Adventure Teama.
Toplo se obucite i vidimo se u subotu u 10:00! 🙂