Završeno prvo izdanje Dalmatinske Trail Lige!

Vela Strka bila je deveto kolo Dalmatinske Trail Lige, što je ujedno značilo i zadnje kolo DTL-e! Prošle godine imali smo 5 utrka (Marjan Trail, Jesenice Treking, ProminaTrek, ImberTrek i Mosor Grebbening) pod nazivom Proljetni Treking Kup, no zbog velikog interesa trkača za većim brojem utrka, pod okriljem udruge Dalmacija Trails (koja organizira Dalmacija Ultra Trail utrku), uvrštene su još 4 utrke i to Tisno Trail, Lastovo Trail, Kozjački Satarluk te Vela Strka. Naravno ime “Proljetni Treking Kup” više nije imalo smisla, kad su se utrke održavala tokom cijele godine, pa je i stvorena Dalmatinska Trail Liga!  😎
A sad malo statistike.. U ligi je nastupilo 1114 natjecatelja, od kojih je više bilo žena (577). Na svih devet utrka bilo je ukupno 1918 nastupa unutar lige. Od svih tih vrijednih ljudi ipak bi izdvojili njih osam koji su bili na svakoj utrci. To su: redom s lijeva na desno (vidi sliku ispod) Mario Barić, Ivan Roguljić, Andrija Savić, Nađa Ramić, Antonela Banovac, Ante Bubić, Jakša Rošin i Jelena Gugić Boko(nije na slici jer je navalila na fritule 😀  ). Od ovih 8 članova, čak tri su člana našeg kluba i to Ivan Roguljić, Ante Bubić i Jakša Rošin.

Pobjednik u muškoj kategoriji je Boris Koračak iz HPD Mosor – Sikire sa osvojena 1092 boda. Drugo mjesto pripalo je Duji Ćalušiću (1042 boda), dok je treće mjesto uzeo Andrija Savić sa 1013 boda. U ženskoj konkurenicji zasluženo je slavila Marina Maslek sa osvojena 1320 boda. Marina je u lipnju ove godine imala nesreću da ju je, na treningu po planinama, ugrizao poskok, no srećom dobro se oporavila, a čak je kasnije na utrkama na Lastovu (10km) i Kozjačkom Satarluku (35km) i pobijedila! Drugo mjesto zauzela je Jelena Gugić Boko (1255 boda) koja je ujedno otrčala najviše kilometara u lizi i to točnije 243 km sa 11610 m+ kumulativnog uspona, koliko je bilo potrebno za proći sve najduže kategorije na svim utrkama. Treće mjesto pripalo je Željani Kuvačić (1172 boda).

Naši članovi su bili solidni, pa je Ante Bubić završio na 7. mjestu, Marko Herman 19., Ivan Roguljić 21. Jakša Rošin 40.ti, itd. Kod žena Suzana Marović bila je 21., Darija Ercegović 27. , itd.. 

Onih osmoro natjecatalja koji su nastupili na svim utrkama dobili su i posebne medalje za vjernost, kao i vauchere za 50% popusta za startnine na utrkama Dalmatinske Trail Lige za sljedeću godinu! Nagrade su im uručene na dodjelama nagrada na našoj utrci Vela Strke! A pobjednicima Dalmatinske Trail Lige nagrade će biti uručene 22.10. kada su budu dodjeljivale i nagrade pobjednicima na ovogodišnjem izdanju Dalmacije Ultra Traila!
Kada na kraju zbrojimo sve korake od svih natjecatelja zajedno, dođemo do pređenih nevjerovatnih 30555 km, sa visinskom razlikom od 1425 km, što bi značilo da nam nedostaje relativno “malo” da zajedno protrčimo ekvatorom ove naše kuglice što pluta svemirom.

Ovim putem zahvaljujemo svim natjecateljima koji su nastupili na Dalmatinskoj Trail Lizi, i nadamo se da ste uživali na utrkama i organizacijima istih. Također, nadamo se da nam ne zamjerate na bilo kakvim propustima šta se dogode, jer, tko radi taj i griješi 🙂 Sad se malo odmorite, nastavite trenirati i vidimo se dogodine na utrkama Dalmatinske Trail Lige, koja će imati i nekih promjena, no o tome nekom drugom prilikom!

P.S. Hvala Nađi Ramić na ovoj cool naslovnoj fotografiji, kao i adminstratorima Kozjačkog Starluka na ovim jedinstvenim statističkim podacima! 😉