Zadnji dan online prijava za Vela Strku!

Danas do ponoć ističu online prijave za subotnju Vela Strku – posljednje kolo Dalmatinske Trail Lige, a prijaviti se možete OVDJE! Prijave će onda biti moguće samo na dan utrke od 14:00 do 15:00 sati, no nažalost tada nećete biti u mogućnosti dobiti cijeli paket (dobiti će ga samo oni koji su ga platiti do 17.09.). Za popust od Jadrolinije, samo na šalteru recite da putujete u Vela Luku na isto manifestaciju (Vela Luka Outdoors) u kojoj sudjeluje i HGSS!

Također smo danas primili informaciju i dobru vijest za sve trkače koji još nisu našli smještaj, da će BESPLATAN smještaj biti moguć u hotelu Korkyra! On se nalazi na Rivi i to blizu TZ Vela Luke, a sve je to udaljeno svega desetak metara od mjesta gdje će biti start/cilj utrke! Prespavati će se u njihovoj konferencijskoj sali i to samo sa subote na nedjelju, pa svi oni koji misle tu prespavati nek sa sobom ponesu i neku ležaljku ili vreću za spavanje!

Start za obe utrke je u subotu u 15:30, tako da zadnji trajekt na kojem morate biti, ako dolazite iz Splita, jest onaj u subotu koji polazi u 10:15 i koji stiže u 13:00 sati u Vela Luku. Također za one koje dolaze sa juga postoje dnevna učestala trajektna linija iz Orebića do mjesta Korčule (a onda trebate naći prijevoz do Vela Luke). Postoji i katamaranska linija iz Splita, no na tu liniju nemate pravo popusta! Također, postoji katamaranska linija iz Dubrovnika do mjesta Korčule! Dolje na slikama je popis trajektnih i katamaranskih linija od Splita prema Vela Luci za sljedećih par dana. Registracija natjecatelja i preuzimanje startnih paketa, biti će u subotu od 14:00-15:00 na startu utrke! No, za sve one trkače koji dođu dan ranije, vršiti ćemo registraciju u petak navečer od 21:00-21:30 (nakon što na Rivi završi prikazivanje outdoor filmova)!

Odlazne trajektne linije prema Splitu nakon utrke nema, pa je sljedeći prvi trajekt prema Splitu  u nedjelju ujutro u 6:15 sati, za one koji moraju hitno otići. Popis linija prema Splitu za nedjelju i ponedjeljak možete vidjeti dolje.

Za one koji će pak malo duže feštati na Rivi sa “Ljetnim kinom”, i neće žuriti na prvi trajekt, ipak će se morati ustati malo ranije jer oko 8-8:30 će krenuti brod prema otoku Proizd, pa tko želi tamo malo otići (a svi oni koji su trčali dan ranije imaju pravo!) i uživati u ljepotama ovog otočića, morati će biti na Rivi oko tog vremena. Točniju satnicu polaska znati ćemo dan-dva prije kao i mjesto ukrcaja, no o tome ćemo Vas obavijestiti na Facebooku ili prije samog starta utrka. Povratak je zakazan oko 12:00 sati, tako da ćete imati dovoljno vremena  pokupiti vaše stvari, nešto pojesti i stići na trajekt u 13:45 sati. To je ujedno i zadnja linija prema Splitu u nedjelju, stoga nastojte stići na vrijeme!   😎

Šta se tiče staze za Mali Trail, u sljedećem videu možete pogledati kako ona izgleda, a na slici ispod i gdje će se nalaziti kontrolne točke i okrijepe na stazi!

 GPS trag


A kako izgleda Veli Trail, pogledajte u videu ispod kao i kontrolne točke i okrijepe na slici ispod videa! Također napominjemo da trkači na Velom Trailu obavezno moraju imati i čeonu lampu! Mrak već “pada” oko 18:30 sati, a pogotovo će se slabo viditi po šumskim putevima, pa je čeona lampa neophodna!  😉


GPS trag


Također, trebalo bi nas i pratiti i lijepo vrijeme prema nekavim prognozama za ovaj vikend, pa nam neće omesti organizaciju utrke, kao ni izlet sutradan ujutro na predivan otok Proizd! Za bilo kakva druga pitanja slobodno nam se obratite na službeni mail ttkstrka@gmail.com ili na našim Facebook stranicama, na kojim ćemo do početka utrke sigurno još koju napomenu/obavijest ubaciti. Dotad trenirajte, pa se vidimo u subotu u Vela Luci!  😎