Uspješno održano i treće izdanje Dalmacija Ultra Traila!

Prošlog vikenda uspješno je održano i treće izdanje “Dalmacija Ultra Trail”-a na kojem su skoro svi naši članovi aktivno sudjelovali u organizaciji, a nekolicina ih je i nastupila. Aleksandar Balažinec nastupio je na Sea DUT utrci dugoj 53km no nažalost je morao odustati, a Ante Pešić Golub na toj istoj utrci završio je na 22. mjestu (6:26:35). Na River DUT utrci dugoj 20km nastpuli su Željko Bockovac, Livia Puljak i Teo Vidaković, dok Nađa Ramić nije startala zbog ozljede koljena.

Ostali članovi bili su iznimno aktivni u organizaciji ovog događaja (Ante i Darija Ercegović, Vedrana Jerić-Miloš, Jakša Rošin, Martino Vučičić, Katarina Kukučka, Ivan Roguljić, Suzana Marović, Mario Ćosić, Dobrila Dujišin, Marijana Bubić, Danijela Brzović, Teo Vidaković, Ivan Rako, Pavao Ligutić), a neki su bili kao “desna ruka” predsjedniku organizacije Dragomiru Čoviću (Marko Herman, Anamarija Marović, Hrvoje Kedžo, Ana Škarica, Josipa Filipović, Igor Drašković, Ante Bubić). Iznimno smo ponosni što smo bili dio ovog velikog internacionalnog trail događaja u Dalmaciji, te iako je bilo naporno, dugo i sa jako malo sna u ta tri dana, kad vidimo povratnu informaciju od trkača i kako su oduševljeni organizacijom i volonterima, onda svu tu “muku” zaboravimo, te se veselimo četvrtom izdanju DUT-a!

Pobjedu na prestižnoj Sky DUT utrci dugoj 160km sa 6900m+ odnio je Slovenac Ivan Hrastovec sa vremenom od nevjerovatnih 19:31:30! Kod žena slavila je također Slovenka Klara Bajec sa vremenom od 33:23:20. Na Mountain DUT utrci dugoj 103km sa 4400m+ pobjedu je odnio Slovenac Matic Čačulovič sa vremenom od 11:57:32, dok je kod žena bila nabjrža Miluša Bošković iz Crne Gore sa vremenom od 15:30:40.

Na Sea DUT utrci dugoj 53km sa 2300m+ , koja je ujedno bila i Prvenstvo Hrvatske u Trail trčanju, pobjedu je odnio Slovenac Anže Šenk sa vremenom od 5:23:06, dok je kod žena također slavila Slovenka Ajda Radinja sa vremenom od 5:35:31. Najbrži Hrvat bio je Matija Grabrovečki sa vremenom od 5:28:32 (ujedno i drugi u ukupnom poretku), a najbrža Hrvatica bila je Maja Urban sa vremenom od 6:07:59. (treća u ukupnom ženskom poretku).

Na River DUT utrci dugoj 20km sa 780m+ slavio je Austrijanac Thomas Bosnjak sa vremenom od 1:40:05, dok je kod žena slavila Ruskinja Zhanna Vokueva sa vremenom od 2:02:02.

U nedjelju, nakon ulaska posljednih trkača u cilj, održana je i dječja utrka na kojoj je nastupilo oko 200 djece, a na dodjeli nagrada najbržim na DUT-u, dodjeljene su i nagrade za najboljim u ovogodišnjoj Dalmatinskoj Trail Lizi.