Održano peto izdanje “100 milja Istre”!

Ovog vikenda održano je peto izdanje “100 milja Istre”, svjetske trail utrke koja uvrštena u jednu od samo 22 prestižne svjetske utrke uključene u UTWT (Ultra Trail World Tour). Time se je utrka “100 milja Istre, regija Istra ali i cijela Hrvatska, pozicionirale na listi velikih trail igrača. Osim glavne stomiljerice (170km), bile su utrke i na 110km, 69km te 42km, a sve su završavale u Umagu.

Koliko je “100 milja Istre” poznata u svijetu potvrđuje i činjenica da je na ovoj utrci sudjelovalo veliki broj vrhunskih i elitnih trail trkača. Najviše je pažnje sigurno izazvao dolazak Amerikanca Dylana Bowmana,  te ponovni dolazak Talijanke Francesce Canepe koja je došla po svoj hat-trick,  treće postolje na najdužoj utrci. Na kraju se ispostavilo da su prognoze bile istinite, jer i Bowman, i Francesca su slavili u svojim kategorijama!

Naravno, ovakva utrka privukla je mnoge hrvatske trail trkače, pa i naši članovi nisu bili imuni odazvati se na ovom jedinstvenom trail događaju. Na najdužoj utrci od 170km, dvojcu Anti Ercegoviću i Hrvoju Benussiju trebalo je 27 sati i 36 minuta! Prvu stomiljericu odradio je i Ivan Roguljić u vremenu od točno 44 sata!

Na utrci od 69km, Marko Herman je ostvario odlično 26. mjesto sa vremenom od 7 sati 48 minuta! Igoru Draškoviću trebalo je 9 sati i 36 minuta, Katarini Kukučki 10 sati i 39 minuta, Vedrani Jerić-Miloš 12 sati i 34 minute. Darija Ercegović nastupala je na utrci od 42km te završila utrku za 7 sati i 9 minuta!

Ova velika utrka privukla je skoro 1300 trkača diljem svijeta, a Amerikanac Dylan Bowman ostvario je nestvarno vrijeme od 17 sati i 51 minutu!! 😯  Zaista impresivno!  😎  Čestitamo još jednom svim natjecateljima, odličnoj organizaciji i našim članovima koji su ovaj klub odlično predstavljali!  😉