Održana prva utrka ” Sva slova vertikale – Štamparija 2016 “

Na Mosoru je održana prva trail utrka, u organizaciji Odsjeka za planinarsko trčanje HPD Mosor, pod nazivom “Sva slova vertikale – Štamparija 2016.”. Utrka je bila humanitarnog karaktera, a njen start bio je u Žrnovnici. Utrka je od Žrnovnice išla preko Amižića da bi završila na dijelu Mosora, popularno nazvanom Štamparija, mjestu osnutka Slobodne Dalmacije. Startnina je bila simboličnih 20 kuna, a sva prikupljena sredstva idu u humanitarne svrhe obnove Limene glazbe Žrnovnice.
Ovo je prva utrka ovog tipa, a napravljena je radi toga što je na tim stazama tiskana prva Slobodna Dalmacija. Gore stoji spomen ploča koja je već oronula te smo odlučili napraviti jednu priču gdje bi se ploča, ali i okoliš oko nje uredili – kazao je pročelnik Odsjeka za planinarsko trčanje HPD-a Mosor Oliver Vidović.
Na 860 metara nadomorske visine, stazu dugu 5.5 kilometara, od toga dva kilometra čistog asfalta i 3.5 kilometra markiranog planinarskog puta, sudionici utrke prešli su za dva sata. Neki brže, neki sporije.
– U utrci je sudjelovalo 46 sudionika. Prvi na cilj u muškoj konkurenciji stigao je Ante Pešić Golub, drugi je bio Srđan Oršulić dok je Lovre Mihotić na cilj stigao treći. Kod žena pobjedu je odnijela Nikolina Šustić, nakon nje na cilj je stigla Katarina Kokan, a Tina Vrdoljak osvojila je treće mjesto – rekao nam je Velibor Marković Vele, jedan od organizatora.
Svi pobjednici okrunjeni su medaljama koje su izradile vrijedne ruke kiparice Tee Radoić, ujedno i članice HPD Mosor.

Izvor i fotogalerija: DalmacijaNews.hr