CCC, Absolute Paklenica, Velebit 100 milja, Mont Blanc..

Ovog vikenda održao se Ultra-Trail du Mont-Blanc – najprestižnija trail utrka u svijetu, a naš Marko Herman i Katarina Kukučka ove godine nastupili su na CCC trail utrci dugoj 101 km i sa 6000m+ ukupnog uspona. Nažalost Marko je morao odustati na 83km zbog većih želučanih problema, no Katarina je završila utrku ispod 25 sati. Koliko je utrka teška i zahtjevna, a ni vremenski uvjeti im nisu bili naklonjeni, govori podatak od preko 500 odustajanja od 2150 trkača koji su startali.

I dok su neki nastupali na utrci, naš Ante Ercegović se popeo na najviši vrh Mont Blanca (4810m) te odozgo uživao u jedinstvenom pogledu!  😎

A na domaćim trail utrkama, Aleksandar Balažinec nastupio je na Absolute Paklenica vertikalnoj trail utrci, no nažalost zbog ozljede morao je odustati, a dotad je imao odlično drugo mjesto. No, ozljeda nije velika, pa će već sljedećeg vikenda nastupiti na Učka Trail utrci. Također Jakov Gabela osvojio je 8. mjesto na 14km trail utrci u sklopu Velebit 100 milja trail utrke koja je startala iz Starigrada.

A sljedećeg vikenda na redu je Vela Strka koja je ujedno i 9. kolo Dalmatinske Trail Lige. Ta  utrka je u našoj organizaciji uz pomoć Turističke zajednice Vele Luke. Više o toj utrci saznajte na ovom LINKU, a još se stignete prijaviti i uživati u prelijepoj Vela Luci sa mnogo pogodnosti za sve natjecatelje (50% popusta Jadrolinije, smještaj u školskoj dvorani, objed i muzika uživo nakon utrke, izlet na otok Proizd u nedjelju..)