“Strkaši” odlično odradili današnji “Kozjački Satarluk”!

Danas je odrađeno i pretposljednje 8. kolo Dalmatinske Trail Lige – debitantski Kozjački Satarluk u organizaciji HPD Mosor i njihovom trail sekcijom Mosoraške Sikire! Najkraća utrka na 10km startala je sa Kliške tvrđave te preko Rupotine, vrha sv. Jure, ispod Bobanove grede natrag u tvrđavu. Startalo je 87 natjecatelja, a pobjedu je odnio Josip Feher (1:12:22), dok je naš Ivan Roguljić bio drugi (1:20:09), a Pavao Ligutić 29. Kod žena slavila je Marija Kurta (1:33:56), dok je naša Suzana Marović bila 7. (1:59:11).

U Srednjoj kategoriji dužine 25km startalo je 49 natjecatelja, a utrka je startala sa prijevoja Malačka, te preko sv. Ivana, Orlovog gnijezda, Marića staje, sv. Luke, PD Putalj, crkvice sv. Jure, vrha sv. Jure, ispod Bobanove grede u cilj na Klišku tvrđavu. Pobjedio je odnio naš Ante Bubić (3:41:10), ispred Krunoslava Krivanja i Ive Čupića. Kod žena slavila je Željana Kuvačić (4:54:05) ispred Anđele Ćukušić i Dražene Berović. Jakša Rošin zauzeo je 29. mjesto (5:33:21).

Na najdužoj, Velikoj 35km dugoj utrci, koja je startala iz Dalmatinskog Labina, pa preko Malačke do Kliške tvrđave (uključujući i Markezinu gredu), startalo je 32 natjecatelja, a i ovdje je pobjedu odnio naš Ante Pešić – Golub (ujedno član i PD Imber) u vremenu od 4:12:20. Drugi je bio Sanjin Vučan , a treći Boris Koračak. Kod žena slavila je Marina Maslek (6:05:55) ispred Zrinke Deur Šarić i Ivane Vrvilo.

Iskrene čestitke našim članovima na ovim rezultatima, no moramo priznati da je organizacija prvog Satarluka bila vrhunska! Vrijedni članovi Mosoraških Sikira očistili su dosta zaraslih staza po Kozjaku, odlično označili stazu, osmislili orginalne kozje medalje, uručili finisherke diplome i privjeske natjecateljima na Srednoj i Velikoj kategoriji, uručili vrijedne nagrade, a šlag na kraju je jedinstvena zlatna satara u koju će se ugravirati pobjednici sa Velike kategorije! Kad uz to nadodamo i odličnu spizu, voditelja programa Miočića, prekrasni pogled sa Kliške tvrđave, odlično vrijeme, možemo samo reći da jedva čekamo Satarluk i dogodine! Bravo Dane, bravo Ola, bravo Sikire! 😎

Ukupne rezultate i trenutni poredak možete vidjeti OVDJE!