Održana Salona day&night trek!

U subotu navečer 60-tak hrabrih trekera okušalo se u noćnom 3. kolu STRKA Trail Lige gdje su morali pronaći 9 kontrolnih točaka razbacanih diljem Salone. Niti mrak, kišica, mokar teren nije omelo nijednog trkača da ne završi, a najbrži među muškarcima bio je Solinjanin Ivica Sedlar (24:38) ispred Tomislava Maleša (25:06) i Kristijana Brekala (25:15). Kod žena slavila je Omišanka Vera Mekinić (31:28) ispred Jadranke Ružička Jakus (39:39) i Mile Ozretić (40:41). Ukupne rezultate možete vidjeti na ovom LINKU!

Nakon 3 kola Kristijan Brekalo preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku sa 220 bodova ispred Tomislava Maleša (206) i Marina Koceića (200), dok kod žena zasad je u vodstvu Anemarija Rajčić (222) ispred Ivane Vidošević (210) i Petre Koceić (188). Ukupni trenutni poredak možete vidjeti OVDJE!

A sutradan ujutro, u nedjelju sa početkom u 10:00 sati održana je i druga dječja treking utrka u Saloni na kojem je nastupilo 90 djece! Start je bio iz bazilike, a djeca su morali obići 3 kontrolne točke u Saloni na kojem ih je čekao poklon, i tek onda natrag u cilj. Svako dijete je dobilo i finišersku medalju te kolač i sok u cilju. Među djevojčicma u kategoriji od 2012-2019 slavila je Filipa Škarić, a kod dječaka Emil Jones. U kategoriji od 2005-2011 slavili su Tadia Tonić i Filip Carević. Kompletni rezultati su dolje na slici, ili ih možete preuzeti na ovom LINKU!

Ovim putem bi zahvalili svima koji su nam pomogli u organizaciji dječje utrke jer ista zahtjeva poseban angažman ne bi li svakom djetetu omogućili jedinstven i nezaboravan doživljaj. Stoga ovim putem zahvaljujemo gradu Solinu i gradonačelniku Daliboru Ninčeviću koji su imali puno razumijevanja za ovaj događaj i uvelike nam pomogli. Hvala  Javnoj ustanovi u  Domu kulture Zvonimir koji su nam za ovu utrku izradili rimske novčiće kojeg je svako dijete danas dobilo na utrci kao i Turističkoj zajednici Solina na odori rimskog vojnika. Hvala i DalmacijaDanas, Solin LIVE, Radio Brač, Radio Suncu i TV Jadranu koji su nas medijski popratili, a najviše hvala djeci i roditeljima koji su se danas pojavili u Saloni! Dolje je galerija slika iz Salone, a komplenta galerija biti će objavljena na našim Facebook stranicama.

Sljedeće, 4. kolo STRKA Trail Lige je sljedeće subote, 26.01. u Supetru na otoku Braču. Uskoro više i o toj utrci!