Mosor Grebbening – 5. kolo Dalmatinske Trail Lige!

Sljedećeg vikedna, točnije u subotu 13.05.2017. na redu je 5 kolo Dalmatinske Trail Lige, a na rasporedu je kultni “Mosor Grebbening”! Ovo je već 11.-to izdanje ove legenedarne trail&trek utrke koja zna privući mnoštvo trkača diljem Dalmacije, ali i šire! Kao i dosad, biti će tri dužinske kategorije, i sve tri će se bodovati za ukupni poredak DTL-e.

Kategorija “Pule” duga je oko 11km i sa 470m uspona, a startati će iz Gata u 10:00 sati, te se spušta preko poučne staze Leopolda Mandića u kanjoj Cetine. Iz kanjona se uspinje put Ostrvice, a onda padinama Mosora se vraća natrag u Gata. GPS trag možete vidjeti OVDJE.

Kategroija “Tovar” duga je oko 16km sa čak 1100 metara ukupnog uspona! Iz Gata se starta u 10:00 sati te se kreće prema Koziku – sv. Juri, najatraktivnijem dijelu Grebbeninga, a onda istočnim dijelom grebena natrag u Gata. Znači sve do vrha sv. Jure (oko osmog kilometra) čeka vas uspon od 1100 metara, stoga neće biti nimalo lagana ta prva polovica staze 😉 GPS trag možete vidjeti OVDJE!

Kategorija “Sivonja” je legendarna dionica Mosor Grebbeinga, a proteže se cijelim Mosorom! Duga je oko 36km sa 2000 metara ukupnog uspona. Start ove utrke je u 08:30 sa Kliške tvrđave, a onda preko Klisa, Debelog Brda, Lugarnice, Doma, Kozika i Trpošnjika, pa sve do Lišnice, najistočnijeg mosorskog vrha. Nakon “atraktivnog” spusta sa Lišnice ide se prema cilju u Gata. GPS trag možete vidjeti OVDJE! Za ovu dionicu, svi koji završe ovu utrku, dobit će i posebno priznanje u obliku diplome, da su i službeno Mosorske Sivonje! 🙂

Naravno, velik broj naših članova pohodit će na ovu utrku po raznim kategorijama, pa im želimo mnogo uspjeha! Online prijave traju do 06.05. do 23:59, a možete se prijaviti preko stotinka.hr!