Igor Drašković završio prestižni Tor des Geants!!!

Naš Igor Drašković prošlog je tjedna nastupao na jednoj na najtežih trail utrka na svijetu – Tor des Geants, što bi u prijevodu značila “Utrka divova”. A ona to zaista i jest! Riječ je u utrci dugoj 330km sa 24 000 m+ ukupnog uspona! Zamislite utrku od Splita pa skoro do Zagreba, a pritom se morate tri puta popeti do vrha Mt. Everesta i natrag!  😮

No, to za našega Igora nije bilo problem! Utrku je uspio završiti ispod vremenskog limita (150 sati) i to za 142 sata 26 minuta i 20 sekundi!  😎  S njim je u pratnji bila i Katarina Kukučka, no i svi “Strkaši” kod kuće, koji su budno pratili svaki njegov kilometar i redovito ažurirali njegov napredak preko Facebook stranice! Zasigurno je i to pomoglo našem Igoru da sretno stigne do cilja, i ostvari veliki svoj osobni uspjeh, ali  veliki uspjeh za naš mali trail&trek klub!

Na utrci je ukupno nastupilo 867 trkača, a skoro polovica (njih 406) je odustalo! Pobjedu je odnio Španjolac Javi Dominguez sa vremenom od 67 sati 52 minute i 15 sekudni, te time postavio i novi rekord staze!!  😯  No svatko tko nastupi na ovoj utrci i uspije je završiti je apsolutni pobjednik, stoga našem Igoru od srca čestitamo, a kao nagradu će dobiti titule “metle” na našoj sljedećoj utrci ove subote u Vela Luci  :mrgreen: