4. kolo lige u Supetru na otoku Braču!

4. kolo STRKA Trail Lige održat će se na otoku Braču sa startom iz Supetra ove subote 26.01. u suradnji sa TZ Supetar. Ovo je prvi put da naša mini liga ima jednu utrku na otoku, a cilj nam je malo da uključimo i otočane u svijet traila pošto njima nije baš lako dolaziti na trail utrke po kopnu 😉

Start će biti 11:00 sati sa Supetarske rive, a staza je duga 5,6 km s 380 metara ukupne visine i nema kontrolnih točaka. Staza će biti označena trakicama i putokazima pa znanje orijentacije nije potrebno. Završava u Donjem Humcu – dakle, nije kružna. Organizirani prijevoz će nas sve prevesti natrag u Supetar. Također, na startu možete u prijevoz staviti stvari koje želite da vas čekaju na cilju.
Trajekti na liniji Split – Supetar i obratno voze prilično često, tako da s trajektom u 9:00 sati iz Splita komotno stižete na prijave prije starta koje počinju u 10:15.

Vremenski limit za završiti utrku je 1 sat i 45 minuta (za to vrijeme staza se može proći hodajući). Također, biti će dovoljno vremena za uhvatiti trajekte natrag za Split koji polaze u 14:30 i 15:30.


Staza prolazi pokraj brojnih uređenih maslinika i suhozida. Na nešto više od pola staze proći će se pokraj crkvice Sv. Luke iz 11 stoljeća u kojoj se nalazi najstariji srednjovjekovni prikaz lađe u Hrvatskoj. Crkvica je malo zaklonjena raslinjem pa se mora malo više obratiti pozornost da se primjeti. Cijelo vrijeme će vas pratiti pogled na Brački kanal i planine Kozjak, Mosor , Omišku Dinaru i Biokovo.


Na samom kraju, Donjem Humcu su kamenolomi gdje se može vidjeti jedan od simbola otoka – brački kamen.
Prijaviti se možete online na www.stoperica.live Za sve one koji se prvi put prijavljuju, potrebno je napraviti profil na stoperica.live stranici, a onda u izboru utrka prijaviti se na 4. kolo naše lige. Startnina je 10 kn.
NAPOMENA: na okrepi u cilju nećemo omogućiti plastične čaše, tako da ponesete vlastite boce, čaše ili bilo što iz čega se možete napiti. Sačuvajmo svijet od plastike!
Vidimo se!