2. kolo STRKA Trail Lige u Dugopolju ove subote!

Ove subote na rasporedu je 2. kolo STRKA Trail Lige koje će se održati u Dugopolju iz zaseoka Balići. Iako je staza malo kraća nego inače (oko 4,5km sa 100m+ uspona) ona je izuzetno atraktivna i prolazi kraj brojnih zanimljivosti. Starta s gumna u zaselku Balići, a na stazi je jedna od najvećih atrakcija lige – Kraljeva peć, impresivna špilja kroz koju će proći staza. VAŽNA NAPOMENA: staza kroz špilju će biti omeđena koridorom i u njoj je strogo zabranjeno trčanje i prestizanje. Nešto kao kad je safety car u Formuli 1  Nakon špilje proći će se podnožjem uzvisine na kojoj se nalazi kasnoantička utvrda Šutanj impresivnih dimenzija, čiji obrambeni bedem u dužini cca 300 m omeđuje cijeli vrh uzvisine. Zatim se spuštamo na Rimski put – jedan od glavnih prometnih pravaca koji je povezivao rimske kolonije na moru i unutrašnjosti. Na dijelovima se vidi kolotrazi rimskih kočija. Staza prolazi pokraj ostataka antičkog naselja Bubrigovac gdje se na jednoj arheološkoj sondi (iskop) može vidjeti ostatak drevne kuće.

Online prijave su otvorene, a možete se prijaviti na ovom LINKU! Za sve one koji nisu nastupili u prvom kolu, na stranici stoperica.live moraju kreirati svoj profil, a onda na linku https://www.stoperica.live/races prijaviti se na 2. kolo STRKA Trail lige! Startnina je 10,00 kn, a plaćate je na startu utrke na prijavama.

Staza će imati 1 kontrolnu točku i u potpunosti će biti označena trakicama i strelicama tako da nije potrebno znanje orijentacije. Također uživati ćemo u dobrodošlici TZ Dugopolje tako da će biti slatkog i slanog za pregristi, a Decathlon i dućan Refužo Seget Donji će nagraditi najbrže na ovoj utrci. Start je u 10:00 sati, a od obavezne opreme morate imati mobitel! Obucite se sukladno vremenskim uvjetima i nastojte doći barem pola sata ranije za preuzeti vaš startni broj (narukvicu). Start utrke možete vidjeti na ovom LINKU Google Mapsa.

Kuda će te proći ove subote, saznajte o fotogaleriji dolje. Vidimo se u subotu.